Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Link do mojego poprzedniego tematu:

Wersja forum wszystko jak tam. A wiec po waszych wypowiedziach myślałem ze to wina hostingu xaa.pl ze nie tłumaczy całego forum.

Sprawdziłem to kupując hosting na glowanet.pl zainstalowałem tam forum.. Instalowałem paczkę spolszczenia, wszystko zakończyło się pomyślnie lecz dalej nie tłumaczy menu w Panelu Admina... Dalej jest ten sam problem. Pomyślałem sobie to nie możliwe by ten hosting tez miał takie problemy bo inni tu fora maja.. Zainstalowałem serwer Apache na komputerze i cały czas ten sam problem.

Pomóżcie.. Dlaczego nie tłumaczy menu po lewej w PA ?

W razie co to mogę kogoś z Was upoważnić jako admina u mnie na forum i zobaczy co się dzieje.

Nie boje się o utratę danych bo tam i tak nic nie ma :)

Opublikowano

Pomóżcie.. Dlaczego nie tłumaczy menu po lewej w PA ?

Przeczytaj dokładnie instrukcję.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

no przeczytalem, i co, gdzie dokladnie jest odpowiedz?

Autorzy spolszczenia: DawPi, matma4u, Wareczek (betatesterzy: Amfidiusz, C4M3L3ON, net, TRACKER)

Instalacja

Zaloguj się do panelu administracyjnego, na stronie powitalnej wybierz "Manage Languages", w wyświetlonym formularzu przejdź do sekcji "Import language", wciskając "Przeglądaj..." wskaż na dysku lokalnym paczkę językową, a następnie wciśnij "Import". Prosimy o zachowanie cierpliwości, gdyż instalacja może potrwać kilka minut.

Dodatkowo

Panel administracyjny > Ustawienia systemowe > zakładka Forums > Board Guidelines > Login Page Information

Jeśli nie posiadasz jeszcze konta użytkownika, to zapraszamy do rejestracji, która zajmie tylko kilka chwil. Będąc zarejestrowanym użytkownikiem możesz korzystać z wielu bogatych funkcjonalności forum, takich jak:<br /><br /><ul class='bullets'><li>zakładanie nowych tematów oraz odpowiadanie w innych</li><li>subskrybowanie zawartości w celu uzyskania automatycznych aktualizacji</li><li>dodawanie wydarzeń do kalendarza</li><li>posiadanie własnego profilu i zawieranie znajomości</li></ul>

Panel administracyjny > Ustawienia systemowe > zakładka Forums > Board Guidelines > Registration Form Info

Oto doskonałe powody, aby zarejestrować się:<br /><br /><ul class='bullets'><li><strong>Wysyłanie prywatnych wiadomości</strong><br />Korzystając z komunikatora pisz do użytkowników!</li><li><strong>Dodawanie wydarzeń</strong><br />Nadchodzi ciekawe wydarzenie? Podziel się z nami!</li></ul>

Ważne!

Przez istniejący w IP.Board błąd nie jest możliwe posiadanie dwóch języków (obu zarządzanych przez panel administracyjny) ponieważ import XML nadpisuje wpisy językowe we wszystkich istniejących językach. Jeśli komuś zależy na oryginalnym języku zalecamy kopię plików php tego języka, którą można wrzucić po wykonaniu importu naszego spolszczenia. Dzięki temu możliwa będzie edycja języka polskiego przez panel, a oryginalny język zostanie zachowany.

Do spolszczenia dołożony został folder "modules" w którym zawarte jest spolszczenie podzielone na moduły. Spolszczenie takie przeznaczone jest dla osób ze słabymi serwerami, u których import pełnego spolszczenia kończy się błędami.

Aktualizacji spolszczenia możecie spodziewać się pierwszego dnia każdego miesiąca, oraz co jasne, po wydaniu nowej wersji skryptu przez IPS.

Zachęcamy do zgłaszania błędów w spolszczeniu odwiedzając stosowne forum.

Opublikowano

Masz jakąś starą instrukcję, spolszczenie pewnie też. :P

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

• Manager
Opublikowano

W podanej wersji spolszczenia nie ma tłumaczenia menu bocznego w ACP, więc by mieć w pełni spolszczone forum (na tyle na ile się da obecnie) to musisz niestety zaktualizować forum do najnowszej wersji i wgrać najnowsze spolszczenie.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano
W 3.1.4 było spolszczone menu. :P

Tutaj bezpośredni link do odpowiedniej wersji: http://forum.invisio...download&id=518

Przykro mi, ale nie :)

W wersji 3.1.4, menu rowniez sie nie spolszcza.

Oczywiście, że menu mieliśmy tam spolszczone:

pre_1323713981__314menu.png

Tytuły też były spolszczone, ale byłem zbyt leniwy, żeby to zmieniać :P

Wystarczy pobrać ostatnią wersję dla 3.1.4 i postąpić zgodnie z instrukcją. Zainstalowałeś w ogóle aplikację Update Modules?

Opublikowano

No dziwne bo mi nie zmienia tego menu ta paczka jezykowa....

A co do aplikacji Update Modules, to pierwsze o takowej slysze. Jestem zielony w IPB :)

Macie namiar na nia? Moze ona mi spolszczy to menu..

Opublikowano (edytowane)

Wiadomość IP.Board

Wszystkie moduły oraz tagi zostały przebudowane!

Lecz menu dalej angielskie....

Edytowane przez DjKolo
Opublikowano (edytowane)

sorki nie widzialem twojej odpowiedzi edytowalem post u gory, wszystko poszlo ok,

tylko dalej to nic nie zmienia..

Mam forum 2 jezyczne

Do wybory ang i pl.. oczywiscie pl mam ustawiony jako glowny jezyk forum i w profilu.

Edytowane przez DjKolo
  • Manager
Opublikowano

Kurde, nie sądziłem, że ktoś może mieć problem z wgraniem języka.. Import pliku ze spolszczeniem, wysyłka plików na FTP, użycie modyfikacji.. Z którym punktem nie dajesz rady?

---

Opublikowano (edytowane)

Z kazdym dalem rade, odnosnie PC nie jestem ciemny.. Nie mialem problemow z innymi skryptami, a tym bawic sie dopiero zaczynam.

Jestem czysto po instalacji forum, dodaniem modu IPS Converter (jeszcze nie uzywanym) i dodaniu Update Modules..

Jak chcesz dam ci haselo i zobaczysz sam ze wszystko wyglada na sprawne, a tego menu nie tlumaczy..

To jak ?

Edit.

Dane masz na pw jak cos.

Edytowane przez DjKolo
  • Manager
Opublikowano

Dlaczego za każdym razem muszę pisać, by dane forum wysyłać w temacie, a nie na PW? TO nie jest żaden prywatny support.. Chcesz mieć coś zrobione w ten sposób to napisz w giełdzie..

Wysłałeś pliki na FTP? Nadpisałeś je? Które dokładnie pliki wysyłałeś?

---

Opublikowano (edytowane)

dobra spokojnie, po co ten bulwers. Moze i gdzies pisles, ale przepraszam nie widzialem.

http://kolosoft.pl/forumIPB

login: Kolo

haslo: testtest

Plikow sposzczenia nie wysylalem na ftp, zrobilem to bez posrednio z dysku.

Wysłałem plik ipBoard314-pl157.xml.gz - Wszystko wgralo sie szybko i bez bledow. Mam 256 MB pamieci a wymagane jest 128.

co do Update Modules.. wgralem katalog admin z folderu upload.. czysto do folderu gdzie jest forum.. Nie nadpisywalem plikow bo nie pytalo mnie o to, i pliki byly wgrywane tylko jeden raz.

Edit.

Chciales rowniez screeny, prosze bardzo:

1)

update.png

2)

ok.png

3)

menu.png

Edytowane przez DjKolo
  • Manager
Opublikowano

Żaden bulwers.. Życie.

Skoro wysłałeś pliki na FTP oraz uruchomiłeś mojego moda to nie ma opcji, by to nie działało.. A przebudowałeś aplikacje:

ACP :a: System :a: Aplikacje i moduły :a: Aplikacje i moduły :a: :a: Przebuduj aplikacje i moduły

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.