Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pavulon nie ma opcji bym wrzudzil w zle miejsce.

Czy to takie trudne by zawartosc folderu upload wrzucic do glownego katalogu forum ?

No nie.. Dlatego tez gdybym wrzucil w zle miejsce to bym nie mogl zainstalowac Update Modules zapewne..

Lecz wszystko moze sie zdazyc :)

Prosze bardzo, zawartosc pliku:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<menu>
<tabitems>
 <item>
  <title>Manage Applications & Modules</title>
  <subitems>
<subitem>
 <subitemtitle>Manage Applications & Modules</subitemtitle>
 <subsection>applications</subsection>
 <subitemurl>do=applications_overview</subitemurl>
 <subitemrolekey></subitemrolekey>
 <subisredirect>0</subisredirect>
</subitem>
  </subitems>
 </item>

<item>
  <title>Manage Hooks</title>
  <subitems>
<subitem>
 <subitemtitle>Manage Hooks</subitemtitle>
 <subsection>hooks</subsection>
 <subitemurl>do=hooks_overview</subitemurl>
 <subitemrolekey></subitemrolekey>
 <subisredirect>0</subisredirect>
</subitem>  
  </subitems>
 </item>
</tabitems>
</menu>

Edytowane przez DjKolo
Opublikowano (edytowane)

Tez to zauwazylem ze nie jest a powinien... w katalogu upload jest folder "admin" i caly ten folder daje do glownego katalogu mojego forum...

Odinstalowalem aplikacje,wrzucilem pliki jeszcze raz, nadpisalem je, i zainstalowalem ponownie.. Uruchamiam, Jest napisane ze zakonczono i d*pa nic nie jest spolszczone.. więc nie mędrkuje tylko mowie jak jest.. Gdybym wiedzial ze cos zle robie to bym nie pisal na forum, cos jest po prostu nie tak.. i nie wiem co. Pisze bo chce byscie mi pomogli znalezc problem.

Dziekuje :)

Edytowane przez DjKolo
Opublikowano (edytowane)

No dobrze, to sa tylko naglowki w menu je moge spolszczyc recznie..

A co poradzisz na tlumaczenie zawartosci menu? dasz jakis plik? od siebie z ftp to edytuje i bede mogl u siebie to recznie zrobic..

Zawartosc czyli np:

Edytowane przez DjKolo
Opublikowano (edytowane)

No jezeli teraz je wysle jeszcze raz to owszem nadpiszą się

jezeli mowisz ze zle wrzucam paczke to dam Ci sciezke do pliku z paczki Update Modules ktora juz jest na serwerze..

Normalnie by tego pliku tam nie bylo..

http://kolosoft.pl/f...datemodules.png

A ty jak widac masz cale spolszczenie w plikach, gdybys je spakowal a pliki bym podmienil to by bankowo wszystko dzialalo :)

No ale ty jak i ja chcemy rozwiazac problem i szukac przyczyny dlaczego twoja aplikacja nie spolszcza plikow.

Dalej po angielsku...

P.S

moze chmody?

Edytowane przez DjKolo
Opublikowano

A ty jak widac masz cale spolszczenie w plikach, gdybys spakowal a pliki bym podmienil to by bankowo wszystko dzialalo :)

No ale ty jak i ja chcemy rozwiazac problem i szukac przyczyny dlaczego twoja aplikacja nie podmienia plikow.

Nie myl aplikacji z plikami spolszczenia. Dopóki pliki spolszczenia nie zostaną poprawnie wrzucone to aplikacja nic nie pomoże.

Opublikowano

sprobuje wgrac spolszczenie modulami i wrzuce ja na ftp..

jezeli ten jeden plik z calym spolszczeniem nie dziala to moze to pomoze :)

Opublikowano

To też nie pomoże. Czytam te Twoje posty i próbuję je konstruktywnie podsumować: pobrałeś spolszczenie 3.1.4, przeczytałeś dokładnie instrukcję, nie znalazłeś informacji o Update Modules. W najnowszej wersji spolszczenia 3.1.4 był wyraźny wpis o tej aplikacji:

Ulepszone menu panelu administracyjnego

W wersji 1.5.0 dodano spolszczone pozycje menu panelu administracyjnego wraz z nagłówkami.

Instalacja spolszczonego menu opiera się na wysłaniu wszystkich plików z katalogu "upload" oraz skorzystaniu z następującego dodatku

Powyższa aplikacja potrafi również zaimportować przetłumaczone przez nas BBCode.

Pokazujesz nam screeny z anglojęzycznymi plikami po wrzuceniu paczki na serwer mimo, iż w wersjach 1.5.0+ pliki te zostały już spolszczone.

Reasumując: Nie masz plików PL, nie masz informacji w w instrukcji o Update Modules :a: Pobrałeś zbyt stare spolszczenie - <1.5.0. Innego wytłumaczenia nie ma.

Usuń wszystkie spolszczenia z dysku, pobierz ostatnie dla wersji 3.1.4 (1.5.7) z tego linku i postępuj zgodnie z instrukcją:

http://forum.invisionize.pl/files/file/155-ipboard-323/

• Lubię to 1
Opublikowano

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano (edytowane)

Zrobilem tak jak napisales Amfidiusz..

I dziala (tak mi sie wydaje), zainstalowalem dodatek Localize Board 1.0.4 i gdy klikam "Aktualizuj wszystko"

wyswietla sie blad:

Warning: require_once(/home/kolosoft/public_html/forumIPB/admin/applications/core/modules_admin/settings/settings.php) [function.require-once]: failed to open stream: Nie ma takiego pliku ani katalogu in /home/kolosoft/public_html/forumIPB/admin/applications_addon/other/updatemodules/modules_admin/dashboard/dashboard.php on line 204
Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/kolosoft/public_html/forumIPB/admin/applications/core/modules_admin/settings/settings.php' (include_path='.:/usr/local/lsws/lsphp-5.3.6/lib/php:/home/kolosoft/public_html/forumIPB/ips_kernel/') in /home/kolosoft/public_html/forumIPB/admin/applications_addon/other/updatemodules/modules_admin/dashboard/dashboard.php on line 204

sprawdzilem, nie mam katalogu settings :S

Nie wiem dlaczego go nie ma, ani w sposzczeniu, ani w Localize Board.. Sprawdze w paczce IPBoard moze nie dogralem.. :/ ale watpie bym takiego byka walnal.

Edit.

Nie mylilem sie katalogi wszystkie mam wgrane lecz

juz rozumiem.. (DP32)Localize Board zapewne jest do wersji 3.2.x.. dla mnie jest za nowe. sprawdze starsza wersje

Edytowane przez DjKolo
Opublikowano

Dokladnie, tak jak napisalem wyżej edytujac posta ze mam za nowa wersje.

Zainstalowalem (DP31) Update Modules 1.0.1 (pl).zip i wszystko dziala jak nalezy, jest po polsku.

Dziekuje za tak wspaniala pomoc, i nerwy. Mam nadzieje ze juz Wam glowy nie bede musial zawracac, duzo zrozumialem co do IPB bawiac sie dzisiaj.

Temat mozna zamknac. Problem rozwiazany :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.