Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Jak sprawdzić statystyki np. sprzed roku?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Może ktoś ma pomysł jak można sprawdzić ilu użytkowników było zarejestrowanych oraz ile postów / tematów napisanych w przeszłości (np. rok temu, konkretny dzień) ?

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano (edytowane)

ACP -> ADMIN -> Statistic Center

Ale nie sprawdzałem jakie statystyki można podejżeć...

Edytowane przez XQS
Opublikowano
ACP -> ADMIN -> Statistic Center

Ale nie sprawdzałem jakie statystyki można podejżeć...

Tam są ststystyki z wybranego okresu czasu z podziałem na dni. A ja chciałbym dowiedziec się ile było userów, postów, tematów łącznie 19.04.2008

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano
Można by napisać dość prosty skrypt/mod do tego jednakże.

Jak bardzo prosty jest ten skrypt/mod ? :)

Opublikowano

Ewentualnie wystarczy proste zapytanie MySQL'a, jeśli tylko ktoś mi powie jak jest kodowania data w bazie, bo jest wyrażona int'em (format liczby całkowitej).

Dla użytkowników:

SELECT COUNT(*)
FROM ibf_members m
WHERE m.joined <= tu_podac_kodowana_wartosc_daty;

Dla tematów:

SELECT COUNT(*)
FROM ibf_topics t
WHERE t.start_date <= tu_podac_kodowana_wartosc_daty;

Dla postów:

SELECT COUNT(*)
FROM ibf_posts p
WHERE p.post_date <= tu_podac_kodowana_wartosc_daty;

C# developer

• Manager
Opublikowano

No właśnie nie takie prostu z powodu tego formatu zapisu, może i int, ale format daty unixowej, przyjazny konwerter można znaleźć tutaj: http://maciek.lasyk.info/konwerter_dat.html. :)

Druga sprawa to stan faktyczny bazy - większość treści mogła zostać fizycznie skasowana i nie zostanie uwzględniona w tych zapytaniach. Można by zwrócić uwagę bardziej na ID'sy poszczególnych typów danych - posty, tematy, użytkownicy niż na ich sumę na dzień dzisiejszy.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.