Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

jestem w trakcie projektowania strony o miejscowości Zawoja, w której mieszkam. Wiem, że stronka na razie wygląda biednie, ale w pierwszej kolejności chciałem zająć się pozycjonowaniem domeny, a dopiero później zadbać o bardziej wartościową treść.

Link do stronki: Zawoja

Chciałbym również zainstalować forum. Problem w tym, że wśród darmowych skryptów nie ma nic fajnego. Ciężko to skonfigurować tak jakbym chciał, brakuje potrzebnych wtyczek, albo one nie działają jak należy (mybb, smf).

Dlatego rozważam zakup płatnego skryptu forum. I mam takie pytanko - ile odsłon, unikalnych użytkowników musiałbym mieć, żeby ta inwestycja w ogóle się zwracała? Wiem, że to zależy od wielu czynników, w tym również tematyce, ale może ktoś będzie chciał zdradzić jak u niego wyglądają sprawy dochodów z AdSense?

Z góry dziękuje za pomoc i zapraszam do Zawoi :)

Edytowane przez Zawoja
Opublikowano

Szybka odpowiedź :D Niechcący mi się dodał temat, kiedy jeszcze treść nie była skończona, wyedytowałem pierwszego posta :)

• Manager
Opublikowano

A to mów tak, że chcesz zarabiać. Chyba nikt nie poda Ci takich danych, bo to niemożliwe jest. W sumie to ja płatne forum traktowałbym bardziej, jako inwestycję. Jeśli brak Ci wolnych środków na to to może lokalna ściepa? :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

w pierwszej kolejności chciałem zająć się pozycjonowaniem domeny, a dopiero później zadbać o bardziej wartościową treść.

Zacznij od drugiej strony, bo w ten sposób nic nie uzyskasz.

A sprawa skryptu jest prosta: jeśli masz fundusze, bierz IP.Board. Będzie Ci się przyjemniej pracowało, co użytkownicy na pewno docenią. Jeśli ich nie masz, instaluj coś pokroju phpBB (obecnie chyba najlepsze darmowa alternatywa).

I nie patrz na kasę. Inwestycja Ci się szybko nie zwróci (jeśli w ogóle się zwróci). A i tak cały czas będziesz dopłacał lub dalej inwestował. Rób to dla przyjemności, a być może któregoś dnia serwis rozrośnie się na tyle, że będziesz mógł czerpać zyski z reklam.

Swoją drogą też już przerabiałem temat lokalnego miasta i najprościej jest podpiąć czytnik RSSów z Google i lokalnych gazet ;)

Opublikowano (edytowane)

Pozycjonowanie strony na razie bez wartościowego contentu. Nie mogę czytać tych bzdur o pozycjonowaniu.

Zawoja posiada wiele atrakcji turystycznych. Nie bez powodu jest miejscowościa turystyczna od ponad 200 lat! Największa atrakcja oczywiście jest przyroda, która ściąga doktorów i studentów do Zawoi od samego początku funkcjonowania nauk takich jak botanika.

Pisz składnie , po POLSKU, z polskimi znakami. Do tego IPB nie potrzebne. Marny tekst, a nawet żałosny i 3 reklamy google. Poważnie, nie inwestuj. Szkoda.

PS. Nie wiedziałem, że Botanika się narodziła wraz z Zawoją, tj. 200 lat temu.

W okolicach Zawoi żyje niezliczona liczba organizmów. Dzięki zróżnicowaniu biologicznemu, możemy w na niewielkiej powierzchni zaobserwować wiele gatunków zwierząt.

To te doktory jeszcze nie zliczyły tych niezliczonych organizmów? Żartuje. Przepraszam, ale to silniejsze ode mnie.

Edytowane przez MotyF