Long Opublikowano 26 Marca 2012 Opublikowano 26 Marca 2012 Witam Mam wersje ipb 3.2.2 wrzucilem na ftp member map 1.0.7 dalem uprawnienia wyswietlania kazdemu i gdy wlaczam ją to w wyskakuje cała szara strona a mapy nie ma Pomożcie mi Z góry dziękuję za pomoc
Manager DawPi Opublikowano 26 Marca 2012 Manager Opublikowano 26 Marca 2012 Dodałeś klucz mapy? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Long Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Opublikowano 26 Marca 2012 forum mam dla zabawy na localhoscie a jaki klucz do mapy ?
Long Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Opublikowano 26 Marca 2012 Nie wiem o jaki klucz mapy chodzi :/ Grzebie w ACP i nic :/
Manager DawPi Opublikowano 26 Marca 2012 Manager Opublikowano 26 Marca 2012 Wpisz w szukajkę w ACP frazę Google Maps API Key i postępuj wg informacji zawartych w opisie tegoż ustawienia. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Long Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Opublikowano 26 Marca 2012 Nie wiem co wpisać w tym polu :/ klikam z prawej na ten olowek i wyskakuja rozne pola i nie wiem co w pustych wpisac :/ te tytul ustawienia itp...
Long Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Opublikowano 26 Marca 2012 mam konto w google ale nie wiem jak wziasc api key :/
Manager DawPi Opublikowano 26 Marca 2012 Manager Opublikowano 26 Marca 2012 No to trudno. Daruj sobie instalację tej aplikacji, jak jedno zdanie w języku angielskim stanowi dla Ciebie wyzwanie nie do przejścia. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Long Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Opublikowano 26 Marca 2012 znam troche angielskim bo sie go ucze
Long Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Opublikowano 26 Marca 2012 wchodze na https://code.google.com/apis/console kilkam api access i tam nie ma api key
Long Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Opublikowano 26 Marca 2012 jak ktoś wie to niech mi powie bo słabo znam angielski
Budyn Opublikowano 26 Marca 2012 Opublikowano 26 Marca 2012 No to trudno. Daruj sobie instalację tej aplikacji, jak jedno zdanie w języku angielskim stanowi dla Ciebie wyzwanie nie do przejścia. Sprawdzałem to teraz na localhost i : API key required for Google Maps to operate. Get your key: Google Maps API Signup Cytat ze strony na której się kiedyś generowało klucze : The API keys generated by this page are no longer available. Please see the relevant section below for the API you using. I do wyboru są : Google Maps JavaScript API v2 i Google Maps API for Flash
Manager DawPi Opublikowano 26 Marca 2012 Manager Opublikowano 26 Marca 2012 Dżiżas.... Tu to masz: http://code.google.com/apis/maps/signup.html [ + ] A to zmienia postać rzeczy Budyń. Autorze - odezwij się do twórcy aplikacji - niech główkuje. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Long Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Opublikowano 26 Marca 2012 Ale co kliknąć żeby miec ten api key ?
Jurij Opublikowano 26 Marca 2012 Opublikowano 26 Marca 2012 (edytowane) mam konto w google ale nie wiem jak wziasc api key :/ Wejdź sobie na stronkę: https://code.google..../console/?pli=1 , wygeneruj api key dla twojego gmaila podając adres forum, wklej api key do ustawień mapy w acp, włącz na tej stronce co podałem w polu services usługę google maps api v2 i v3 i mapa powinna śmigać Ja to robiłem niespełna miesiąc temu, też się trochę namęczyłem ale doszedłem do tego. Samo wygenerowanie klucza i wpisanie do acp nie wystarczy, trzeba jeszcze włączyć te usługi Edytowane 26 Marca 2012 przez Jurij 3
Long Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Opublikowano 26 Marca 2012 ddoalem api key mapa dziala ale po chwili znika i wyskakuje mi Google has disabled use of the Maps API for this application. The provided key is not a valid Google API Key, or it is not authorized for the Google Maps Javascript API v2 on this site. If you are the owner of this application, you can learn about obtaining a valid key here: http://code.google.com/apis/maps/documentation/javascript/v2/introduction.html#Obtaining_Key
Jurij Opublikowano 26 Marca 2012 Opublikowano 26 Marca 2012 Włącz te usługi o których pisałem we wcześniejszym poście i wszystko będzie działać 1
Manager DawPi Opublikowano 26 Marca 2012 Manager Opublikowano 26 Marca 2012 Jurij, może jakiś poradnik napiszesz? 1 intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Long Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Opublikowano 26 Marca 2012 (edytowane) Google Maps API v2 Google Maps API v3 Mam wlaczone i nic Edytowane 26 Marca 2012 przez Long
Jurij Opublikowano 26 Marca 2012 Opublikowano 26 Marca 2012 Jurij, może jakiś poradnik napiszesz? Napisałem w poście wyżej Ale jak istnieje potrzeba tutoriala, to mogę stworzyć takowy Google Maps API v2 Google Maps API v3 Mam wlaczone i nic Ja mam włączone te trzy: wiem że któreś ustawienie jest zbędne, ale które to nie pamiętam 3
Long Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Opublikowano 26 Marca 2012 Działa Kliklem tylko tam Generate New Key i jest git Dzieki za pomoc Reputacja leci
Manager DawPi Opublikowano 26 Marca 2012 Manager Opublikowano 26 Marca 2012 Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu. Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum. 1 intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Rekomendowane odpowiedzi