Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Sz. P. :E

Mam dylemat, bo szukałem i nie znalazłem, szczerze to nie bardzo wiedziałem od czego zacząć i słabo przykładałem się do poszukiwań, ale może spece od IPB będą to wiedzieć.

Otóż jak zrobić, aby tematy w nowej zawartości były odnośnikami do ostatniego nieprzeczytanego posta w nim. Ponieważ, aby wyświetliło nam ostatniego nieczytanego posta musimy klikać w durnowate malutkie ikonki obok, oznaczające to czy braliśmy udział w "topicu" czy nie, itp. co jest bardzo irytujące.

Czyli ikonki miałyby odnośnik - http://xxx.../page__fromsearch__1 , a tematy http://xxx.../unread/ .

Proszę o pomoc, bo to jest denerwujące tym bardziej, że w IPB 3.1.4 normalnie tylko tutaj pozmieniali - na gorsze....

Edytowane przez Gangst3r
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Edycja skina :a: Wyszukiwanie :a: :a: asForumTopics

I tam majstrujesz z HTML:

<td class='col_f_icon short altrow'>
       {parse template="generateTopicIcon" group="global_other" params="$data['_icon'], $data['_unreadUrl']"}
   </td>
   <td>
       <if test="hasPrefix:|:!empty($data['tags']['formatted']['prefix'])">
           {$data['tags']['formatted']['prefix']}
       </if>
       <h4><a href='{parse url="showtopic={$data['tid']}<if test="isNewPostTR:|:$this->request['do']=='new_posts' OR $this->request['do']=='active'">&view=getnewpost<else /><if test="resultIsPostTR:|:$data['pid'] AND $data['pid'] != $data['topic_firstpost']">&view=findpost&p={$data['pid']}</if></if>&hl={$data['cleanSearchTerm']}&fromsearch=1" seotitle="{$data['title_seo']}" template="showtopic" base="public"}' title='{$this->lang->words['view_result']}'>{$data['_shortTitle']}</a></h4>

Powodzenia! :)

---

Opublikowano

Ten kod mnie przerasta pogubiłem się nieco :P A obawiam się, że samo dodanie unread i zamiana tych funkcji może w przypadku wyszukiwania objawić się problemami :( No nic trzeba dalej kombinować :P

Opublikowano

Ok mam już kod znaleziony na forum invisione :)

<h4><a href='{parse url="showtopic={$data['tid']}<if test="isNewPostTR:|:$this->request['do']=='new_posts' OR $this->request['do']=='active'">&view=getnewpost<else /><if test="resultIsPostTR:|:$data['pid'] OR $data['pid'] != $data['topic_firstpost']">&view=getlastpost</if></if>&hl={$data['cleanSearchTerm']}&fromsearch=1" seotitle="{$data['title_seo']}" template="showtopic" base="public"}' title='{$this->lang->words['view_result']}'>{$data['_shortTitle']}</a></h4>

Teraz można zamknąć :)

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.