Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym dowiedzieć się co należy zrobić aby osoba która osiągnie 100% ostrzeżeń miała automatyczny zakaz pisania wiadomości na forum?

Z tego co wiem to przy obecnych ustawieniach nie się nie dzieje po osiągnięciu tego poziomu.

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

• Manager
Opublikowano

Witam,

nie tak dawno nawet podawałem link do modyfikacji, może nie spełniającej w 100% tego, co chcesz, ale możesz ją zastosować z pewnym mykiem.

Link do tematu: http://forum.invisionize.pl/index.php?show...77&hl=level

Objaśnienie: tworzysz nową grupę bez praw pisania i w modyfikacji ustawiasz ją jako tę, do której zostanie przeniesiony użytkownik posiadający 100%. Modyfikacja jest o tyle fajna, że jak komuś zmniejszą ilość ostrzeżeń ( mniej niż 100% ) to wraca do poprzedniej grupy - czyli jest ona zapisywana, bez ryzyka utraty tych informacji.

Wg mnie to jeszcze lepsze rozwiązanie, możesz np. nazwać grupę 'TempBan', albo jakoś inaczej. ;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

(DP23) Block New Posts

Dzięki tej modyfikacji możesz włączyć zakaz pisania nowych tematów i/lub postów przez osoby posiadające 100% warnów lub określoną ich ilość.

W modyfikacji zaimplementowałem prosty system pomocy - po naciśnięciu na grafikę można przeczytać kilka zdań pomocy ( ang. ).