Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wczoraj także szukałem odpowiedzi na to pytanie i jedyne co znalazłem to ten temat. Ale odkryłem jak to zrobić, więc postanowiłem się z Wami tą wiedzą podzielić - może komuś się przyda ;)

1. Wchodzimy na FTP do folderu hooks i kopiujemy na swój komputer 4 pliki, które mają w nazwie frazę "timespent" :)

2. Edytujemy każdy z tych plików za pomocą notepad++ lub innego edytora tekstowego.

a) W pliku sos33_timespent który odpowiada za wyświetlanie czasu online w poście pod zdjęciem użytkownika, szukamy linijki kodu:

$_data['author']['member_id'] && in_array($_data['author']['member_group_id'], $canUse) ) ? "<ul class='basic_info'><li class='post_count desc lighter'>{$text}: {$days}{$hrs}{$mins}{$secs}</li></ul>" : '';

i usuwamy z niej fragment:

{$secs}

Analogicznie postępujemy z pozostałymi trzema plikami, czyli po wprowadzeniu zmian kod w pliku:

b) sos33_timespent_showcard powinien wyglądać tak:

$text = $member['time_spent'] > 0 ? $this->lang->words['time_spent'] : '';
  $string = "<dt>{$text}</dt><dd>{$days}{$hrs}{$mins}</dd>";

c) w odpowiadającym za profil użytkownika pliku sos33_timespent_profile kod powinien wyglądać tak:

$text = $member['time_spent'] > 0 ? $this->lang->words['time_spent'] : '';
  $string = "<li><span class='row_title'>{$text}</span><span class='row_data'>{$days}{$hrs}{$mins}</span></li>";

d) a w pliku odpowiadającym za sidebar sos33_timespent_sidebarhook, kod powinien wyglądać następująco:

$r['time'] = "{$days}{$hrs}{$mins}";

Po edycji każdego z plików zapisujemy go i ponownie uploadujemy na FTP do katalogu hooks. Odświeżamy stronę naszego forum i cieszymy się z usuniętych sekund :)

• Lubię to 1
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o wysłanie wiadomości do jednego z członków ekipy zarządzającej.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.