Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuję modyfikacji dzięki której jak damy warna to wyskakuje informacja że warn został dany z powodem.

Pozdrawiam.

@EDIT tak przy okazji, czy istnieje usunięcie 1 ruchem wszystkich postów użytkowników na forum ?

• Manager
Opublikowano

Nie spotkałem się z taką modyfikacją. Pobieżnie teraz przejrzałem MP i również nie widzę nic pasującego.

Odnośnie drugiego pytania - może nie jednym, ale w dość prosty sposób. Jaki? Napisz nowy temat, to się dowiesz.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Nie spotkałem się z taką modyfikacją. Pobieżnie teraz przejrzałem MP i również nie widzę nic pasującego.

Odnośnie drugiego pytania - może nie jednym, ale w dość prosty sposób. Jaki? Napisz nowy temat, to się dowiesz.

Chodzi mi o takie coś

http://scr.hu/3p0/j8xyk

Mi chodzi o usunięcie postów 1 ruchem w ACP a nie manualnie w temacie ^^

Opublikowano
Nie spotkałem się z taką modyfikacją. Pobieżnie teraz przejrzałem MP i również nie widzę nic pasującego. Odnośnie drugiego pytania - może nie jednym, ale w dość prosty sposób. Jaki? Napisz nowy temat, to się dowiesz.
Chodzi mi o takie coś http://scr.hu/3p0/j8xyk Mi chodzi o usunięcie postów 1 ruchem w ACP a nie manualnie w temacie ^^

1 problem = 1 temat kolego.

Co do tej modyfikacji to Post Notes pavulona. Ale nie nadaje on sam ostrzeżeń, to tylko formy notatek - "ogłoszenie" "informacje" "ogólne". Czy jakoś tak. :P

Znajdziesz mnie na LinkedIn

Opublikowano (edytowane)

Przecież informację o tym że ktoś dostał warna, masz od wersji 3.3.0 w IPB już w silniku IPB. W ACP. Ustawienia --> Members --> Warnings and Moderation, ustaw opcję "Users must acknowledge issued warnings before posting again?" na TAK. Teraz, gdy wystawiasz Użytkownikowi ostrzeżenie, to piszesz powód (widoczny dla niego) i powód widoczny dla moderatorów. Różnica pomiędzy tym czego Ty chcesz a tym co jest, to że Użytkownik nie będzie mógł napisać postu, zanim nie zaakceptuje "ptaszkiem" i nie potwierdzi buttonem, że przeczytał ostrzeżenie. Dodatkowo- TYLKO on widzi swój powód a nie całe forum. Jeszcze jedną wadą jest to, że Użytkownik nie widzi tego okna akceptacji ostrzeżenia od razu po wejściu na forum, ale dopiero w momencie gdy próbuje napisać nowy temat, lub użyć edytora pełnej odpowiedzi. Gdy spróbuje go użyć, widzi napisany przez Ciebie "powód dla Użytkownika" i musi go zaakceptować. Nie ma innego wyjścia, jeśli dalej chce pisać.

Do "kompletu" trzeba jeszcze ustawić w ACP w powodach- ostrzeżenie (np jeden punkt, albo więcej) bez żadnej "akcji" czyli nadać wyłącznie punkty, które będą przyznawane jako ustne ostrzeżenie. I po problemie.

Edytowane przez semenedar
Opublikowano (edytowane)

Inny, lepszy sposób:

U mnie na Forum, wymyśliłem zupełnie inny i jak sądzę fajny sposób informowania Użytkowników o przewinieniach, albo poważnych naruszeniach regulaminu w formie komunikatu globalnego, gdziekolwiek Użytkownik nie znajduje się na forum. Opcja ta, opiera się u mnie o modyfikację Global Message: http://community.inv...al-message-102/ która świetnie działa w wersjach starszych i najnowszych. Potrafi ona wyświetlać komunikaty (dowolnie formatowane w BBkodzie) Użytkownikom z poszczególnych grup i co najważniejsze, nawet jeśli jest to grupa podrzędna. Można to wykorzystać, do wyświetlania dowolnych komunikatów. Najpierw tworzysz grupę bazującą na uprawnieniach zwykłego Użytkownika. Potem w opcjach Global Message, opracowujesz komunikat, który będzie widziała TYLKO ta grupa i oczywiście zawężasz kryteria wyświetlania tego komunikatu dla tej nowej grupy. Dla porządku, nazwij sobie tę grupę tak jak komunikat, aby się nie myliła z innymi, gdy powstanie takich grup "dla komunikatów" więcej. Teraz, wystarczy że włączysz tę grupę jako podrzędną wybranemu Użytkownikowi, jednym ruchem w ACP. Ważne jest by to była grupa podrzędna, bo ta nie przenosi uprawnień w przypadku gdy ktoś ma wyższe, to po prostu widzi tylko komunikat a jego uprawnienia do forów pozostają niezmienione. W ten sposób, możesz wyświetlać Użytkownikom tyle komunikatów, ile zechcesz, bo możesz jednemu Userowi, włączyć sto podrzędnych grup, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Nic nie stoi na przeszkodzie, aby tworzyć też różne ograniczenia uprawnień i o tym informować w taki sam sposób. Tworzysz więc grupę i definiujesz maskę uprawnień do Forów dla swoich potrzeb. W ustawieniach grupy, definiujesz dostęp do aplikacji. Wtedy włączasz taką grupę Użytkownikowi, jako podstawową. Ograniczasz mu tym sposobem uprawnienia, ale jest o tym poinformowany stosownym komunikatem.

Oto przykład z mojego forum. W tym akurat przypadku, jest to komunikat dla Grupy podstawowej. Znika w momencie gdy przenoszę Użytkownika do grupy preferencji na moim forum.

post-13563-0-80616000-1343722620_thumb.p

Jeśli ktoś mnie wkurzy, to widzi komunikat o ograniczonej funkcjonalności konta, również ustawiany dla grupy podstawowej z odnośnikiem do helpdesku, gdzie możemy sobie sprawę wyjaśnić. Wtedy to oczywiście User znajduje się w grupie, z ograniiczonymi prawami, do której jest przenoszony:

post-13563-0-80300800-1343722917_thumb.p

Na moim forum funkcja "Users must acknowledge warnings before posting again" (z powodu jej wad) jest wyłączona. Ale, jeśli User otrzymuje ostrzeżenie, a ja nie chcę ograniczać jego praw, wówczas mam przygotowany komunikat o ostrzeżeniu wrzucany do grupy podrzędnej. Również z linkiem do helpdesku, gdzie Użytkownik może poprosić o zdjęcie mu tego upierdliwego komunikatu, bo jak twierdzi zrozumiał powody ostrzeżenia i nie chce dłużej tego komunikatu oglądać. Tym sposobem rozwiązuję dwa problemy. Pierwszy- bo skąd miałbym wiedzieć kiedy mogę już zdjąć podrzędną grupę nie będąc jasnowidzem? I drugi- to uczy moresu tych niesfornych, bo muszą podjąć niewygodną dla siebie akcję i wysyłać zgłoszenie do odpowiedniego departamentu helpdesk z prośbą o wycofanie komunikatu aby go już nie widzieć. W helpdesku, na podstawie prywatnych zgłoszeń, mogę komuś powiedzieć jak ma się zachowywać, jak uniknąć ostrzeżeń w przyszłości i nikt tej dyskusji nie widzi. Jako helpdesku, używam modyfikacji "Tickets System" ale u Ciebie, może być to cokolwiek innego, choćby nawet informacja że ma wysłać do Ciebie PW z prośbą o zdjęcie tego komunikatu.

Całkiem przy okazji- Global Message, może też wyświetlać komunikaty w zależności od ilości napisanych postów z uwzględnieniem grup wybiórczo, albo dla wszystkich grup wedle uznania. A to też się może przydać.

Mam nadzieję że pomogłem.

Edytowane przez semenedar
  • Lubię to 1