Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam problem z wersją wątku dla wydruku - mam na myśli akcję wykonywaną ikonką drukarki na samym dole strony.

Otóż po otwarciu nowej karty mam normalną wersję forum, nie tą pozbawioną grafik.

Gdzie szukać błędu ?

Adres wygląda następująco

http://www.piwo.org/topic/5205-piwa-fermentacji-spontanicznej-lambik-flandryjskie/?forcePrint=1&_k=880ea6a14ea49e853634fbdc5015a024

logopiwoorgsmall.png

piwo.org - polski portal piwowarski

Opublikowano (edytowane)

Odpowiedź support jest następująca i rzeczywiście mają rację

Hello.

The problem is being caused by your Polish language pack. It's missing keys and strings somewhere, and is not compatible with the version of IP.Board you're running.

Switch to English using the link at the bottom of the forum, then try the Print and Download buttons. They work as intended.

You'll have to contact the author of that Language Pack for an update, as we unfortunately cannot assist with problems in any 3rd-party items such as skins, apps, or language packs.

Thank you.

Mark Higgins

Invision Power Services, Inc.

Po przełączeniu na angielski wszystko działa. Co radzicie ? Wgrać ponownie tłumaczenie ?

Edytowane przez elroy
logopiwoorgsmall.png

Opublikowano (edytowane)

Wygląda na to, że działa po warunkiem, że nie jest to pierwsza strona wątku. Każde kolejne już funkcjonują.

Edytowane przez elroy
logopiwoorgsmall.png

Opublikowano

Wg mnie wsparcie jednak nie ma racji.

1. W IP. Content działa nie zależnie od wersji językowej.

2. Jeżeli jest to pierwsza strona danego wątku, nie działa ani na PL ani na USA.

Opiszę w tickecie.

• Lubię to 1
logopiwoorgsmall.png

Opublikowano (edytowane)

Mam do Was prośbę, bo dostałem odpowiedź od supportu

Alan Wagstaff has replied to your support request.

Hello,

I am unable to reproduce this unfortunately. Using the English language pack and page 1 of the topic you linked, I clicked Print and it opened a new page using the print CSS.

It may be a caching issue in your web browser, are you able to try again using a different browser?

Many thanks,

Alan.

--

Alan Wagstaff

Invision Power Services, Inc

Czy możecie się zalogować na http://www.piwo.org login test3 hasło 12345 - ustawiony domyślny jezyk US

i sprawdzić czy działa drukowanie

w wątku http://www.piwo.org/...zka-do-herms-a/

Może to coś u mnie nie funkcjonuje....

Edytowane przez elroy
logopiwoorgsmall.png

Opublikowano (edytowane)

Właśnie sprawdzałem (poprzez zalogowanie się na podane dane) i u mnie jest tak jak u Ciebie czyli na 1 stronie nie działa, a na kolejnych jest już odpowiednia wersja do wydruku...

//EDIT: To samo jeśli chodzi o pobranie wątku//

//EDIT2: Wybrałem sobie język Polski i na chwilę to działa, ale później znowu pada.. działa, gdy zmieniamy język obojętnie z którego na który, ale później po przeglądnięciu kilka innych np. tematów dzieje się to co zawsze. //

Edytowane przez TRACKER
  • Lubię to 1
Opublikowano

Ha, znalazłem :) Nie jest to wina pakietów jezykowych, a konfiguracją mojego serwera i modułu rewrite. Inna sprawa, że wiele poradników na forum producenta po prostu jest nie prawidłowa i podaje tak jak ja do tej pory miałem.

Poniżej prawidłowa koniguracja furl dla nginx (sprawdzane z wersją nginx 1.2.0 i ipb 3.3.4)

location / {
try_files $uri $uri/ /index.php?q=$uri&$args;
}

kluczem było dodanie zmiennej $args

Uf! :)

• Lubię to 1
logopiwoorgsmall.png

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o wysłanie wiadomości do jednego z członków ekipy zarządzającej.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.