Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mianowicie mam już forum postawione na jakasstrona.pl lecz jednak chcę by forum przekierowywało mnie na adres forum.jakasstrona.pl a jakasstrona.pl na adres z aplikacji IP.Content i teraz pytanie, jak dokonać czegoś takiego? Jak dokonać by adres jakasstrona.pl/page/portal.html kierowała na portal.jakasstrona.pl/index.html?

Tak by forum było na forum.jakasstrona.pl a portal na portal.jakasstrona.pl

Proszę o odpowiedź ! :)

01001001 01010000 00101110 01000010 01101111 01100001 01110010 01100100

Opublikowano

TeeZ, a teraz mi powiedz jak możesz jak oznaczyć ten folder 'public_html/' jako główny? :D Korzystam z DirectAdmina.

01001001 01010000 00101110 01000010 01101111 01100001 01110010 01100100

Opublikowano

vhosty musisz "z palca" zmienić, możesz bezpośrednio (ssh) albo w panelu jako własne virtualne hosty.

Opublikowano

Ojć, teraz się doczytałem

Niestety, ale w panelu DirectAdmin nie ma możliwości podpięcia domeny pod konkretny katalog. Subdomeny tworzone są zawsze w katalogu domeny głównej. Na temat ogólnej struktury katalogów stosowanych w panelu DirectAdmin poczytać można między innymi http://dust.pl/pomoc

W cpanelu jest taka możliwość, tutaj niestety nie. Jedyny chyba ruch jaki Ci pozostał to przekopiowanie plików z public_html ( domeny głównej ) do public_html ( subdomeny forum.[..] ).

• Lubię to 1

Znajdziesz mnie na LinkedIn

Opublikowano (edytowane)

admin -> Custom HTTPD Configurations -> domena albo z palca. Nie czytaj głupot.

SP. Chyba, że jesteś tylko userem albo resellerem to nie dasz rady.

Edytowane przez MotyF
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.