Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Konieczność zaakceptowania nowego zmienionego regulaminu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na początku mam pytanie do innych administratorów - jak informujecie swoich użytkowników o zmianie regulaminu na forum? Czy po prostu wysyłacie  mailing, a może tylko aktualizujecie regulamin i nic więcej nie robicie?

W związku z planowaną lekką zmianą regulaminu na moim forum zastanawiam się czy istnieje jakaś modyfikacja, która wymusi na każdym logującym się uzytkowniku jednorazową konieczność zaakceptowania nowego zmienionego regulaminu?

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

• Manager
Opublikowano

Jeśli już zmieniam to zmieniam i nie informuję - jeśli są to kosmetyczne zmiany. O innych ważniejszych na pewno bym poinformował.

Odnośnie moda to sam nawet takiego pisałem na wcześniejszą wersję i miałem w planach jest aktualizację, ale znalazłem coś takiego: http://community.invisionpower.com/files/file/2753-sos32-terms-of-service/ - jest na 3.2, ale powinno działać.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Tak z ciekawości po prawie roku: czy ktoś zna inne modyfikacje "zmuszające" użytkownika do akceptacji nowego regulaminu? W modyfikacji 

(SOS32) Terms of Service trochę przeszkadza mi brak możliwości wyłączenia opcji "Seconds to read the TOS" (minimum to 10 sekund).

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano

I jeszcze jedno: każdy nowy użytkownik musi już zaakceptować nowy (zmieniony) regulamin, więc teoretycznie nie muszą oni już widzieć komunikatu wyświetlanego przez (SOS32) Terms of Service. Tylko czy praktycznie jest to wykonywalne?

Opublikowano

Ale to chyba "tylko" taka ulepszona wersja modyfikacji http://community.invisionpower.com/files/file/2753-terms-of-service/ ? "Tylko", bo z tego co zrozumiałem, to modyfikacja nie posiada opcji wyłączenia wyświetlania i akceptacji regulaminu dla osób zarejestrowanych po danej dacie (np. dacie zmiany głównego regulaminu)?

Opublikowano

Jest opcja 'resetu' zgody użytkowników by ci musieli ponownie ją wyrazić.

Coś takiego jak w modyfikacji Terms of Service 2.0.1 ?

0CQXGks.png

Nawet jeżeli działa to podobnie, to jednak nie tego szukałem. Wytłumaczę na przykładzie:

- 1 października zmieniłem regulamin forum (Community Guidelines w ACP).

- Chcę poinformować o powyższej zmianie wszystkich użytkowników zarejestrowanych przed 1 października i jednocześnie "wymusić" na nich akceptację nowego regulaminu, więc instaluję modyfikację Terms of Service 2.0.1 lub (DP34) Denial of Service 1.0.4.

- Jednocześnie nie chciałbym już "wymuszać" dodatkowej akceptacji zmienionego regulaminu na użytkownikach zarejestrowanych po 1 października, bo przecież oni zaakceptowali już ten regulamin podczas rejestracji na forum.

PS. Czy modyfikacja (DP34) Denial of Service 1.0.4 pozwala na dostęp np. do prywatnych wiadomości bez konieczności akceptacji regulaminu (Whitelist)?