GrzegorzOwczarek Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Witam.Dzisiaj (ok. 15 minut temu) chciałem zalogować się do Client Area i miałem problem typu zła nazwa użytkownika lub błędne hasło (wszystko na 100% było dobrze wpisywane). Potem wpadłem na pomysł żeby sprawdzić czy da się odzyskać hasło. - Nie dało się, ponieważ wyskoczyła informacja że dane konto nie istnieje co mnie bardzo zdziwiło i zaniepokoiło. W końcu udało mi się odzyskać hasło przez przypomnienie, lecz gdy zalogowałem się do Client Area to licencja wyparowała, zero śladu, nie ma nic. Napisałem email do www.invisionpower.com co jest grane i czekam na odpowiedź.Proszę o pomoc. Mieliście też taki problem? Dodam że wszystko wcześniej było dobrze.
Manager DawPi Opublikowano 14 Stycznia 2013 Manager Opublikowano 14 Stycznia 2013 Nigdy nie rozumiem takich tematów - nikt oprócz IPSu nie jest Ci w stanie udzielić dobrej odpowiedzi. Pisałeś do nich w tej sprawie? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
GrzegorzOwczarek Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2013 (edytowane) Nigdy nie rozumiem takich tematów - nikt oprócz IPSu nie jest Ci w stanie udzielić dobrej odpowiedzi. Pisałeś do nich w tej sprawie? Tak, napisałem email do nich. Napisałem email do www.invisionpower.com co jest grane i czekam na odpowiedź. Edytowane 14 Stycznia 2013 przez GrzegorzOwczarek
Manager DawPi Opublikowano 14 Stycznia 2013 Manager Opublikowano 14 Stycznia 2013 No to elegancko. My sobie możemy gdybać, ale u nich nic nie ginie w bazie i na koncie. Może to jakiś bug w IP.Nexusie, który jednak dla mnie nadal jest świeżym produktem. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
GrzegorzOwczarek Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2013 Odpisali mi jak na razie czy licencja może być pod innym adresem email, oraz jaki był klucz licencyjny. - ciekaw jestem czy oni myślą że ja takie coś pamiętam.. W miarę możliwości będę informował na bieżąco w tym temacie co i jak. 1
kodif Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 jaki był klucz licencyjny. - ciekaw jestem czy oni myślą że ja takie coś pamiętam. Klucz łatwo znaleźć w bazie danych, jeśli masz jakieś archiwalne zrzuty to znajdziesz bez problemu w nich.
GrzegorzOwczarek Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2013 jaki był klucz licencyjny. - ciekaw jestem czy oni myślą że ja takie coś pamiętam. Klucz łatwo znaleźć w bazie danych, jeśli masz jakieś archiwalne zrzuty to znajdziesz bez problemu w nich. W tym rzecz że jeszcze nie użyłem licencji (była nieaktywna) i chciałem ją aktywować w ten piątek. - nie wiem czy o to chodziło. Na chwile obecną odpisali mi że poprzedni właściciel napisał do nich że została skradziona mu licencja a support odpisał mi że to ja ukradłem poprzedniemu właścicielowi licencję. Wysłałem im wszystkie potrzebne dowody że licencję kupiłem przez serwis allegro.pl . Na chwilę obecną czekam na ich odpowiedź. Jak myślicie jest możliwość odzyskania tej licencji?
Manager DawPi Opublikowano 15 Stycznia 2013 Manager Opublikowano 15 Stycznia 2013 Znów wałki na używanych licencjach. Generalnie mogą nie znać allegro lub nie uznać takiej transakcji. Transferowałeś licencję poprzez narzędzie w panelu IPSu czy dostałeś dane do konta? Jak drugi przypadek to może być problem. P.s. kto jest takim sprzedającym? Jest u nas na forum? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
GrzegorzOwczarek Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2013 Znów wałki na używanych licencjach. Generalnie mogą nie znać allegro lub nie uznać takiej transakcji. Transferowałeś licencję poprzez narzędzie w panelu IPSu czy dostałeś dane do konta? Jak drugi przypadek to może być problem. P.s. kto jest takim sprzedającym? Jest u nas na forum? Licencji nie transferowałem. Dostałem dane i je zmieniłem (email i hasło).
Manager DawPi Opublikowano 15 Stycznia 2013 Manager Opublikowano 15 Stycznia 2013 No to serio może być problem. Najlepiej byłoby transferować, jako oficjalne narzędzie IPSu do takich spraw, a nie nieoficjalne i obarczone ryzykiem przekazanie danych. Nie wiedziałeś o takiej możliwości czy chciałeś przyoszczędzić? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
GrzegorzOwczarek Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2013 (edytowane) No to serio może być problem. Najlepiej byłoby transferować, jako oficjalne narzędzie IPSu do takich spraw, a nie nieoficjalne i obarczone ryzykiem przekazanie danych.Nie wiedziałeś o takiej możliwości czy chciałeś przyoszczędzić? Wiedziałem o takiej możliwości, ale nie miałem wtedy środków na transfer i konta PayPal żeby przetransferować licencję. (25$ po ulicy nie chodzi ) A nawet jeśli bym ją przetransferował to wtedy pierwszy właściciel nie mógłby jej odzyskać? W dalszym ciągu support nie odpowiedział. Na początku rozmowy z supportem pisałem z Collin S. a potem (aktualnie) z Lindy T. Edytowane 15 Stycznia 2013 przez GrzegorzOwczarek
Manager DawPi Opublikowano 15 Stycznia 2013 Manager Opublikowano 15 Stycznia 2013 Coliin idzie na pierwszy ogień. Lindy to zarząd, więc sprawę traktują poważnie. Odnośnie transferu - wtedy byłoby OK. Wszak to ich oficjalne narzędzie do takich właśnie operacji. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
GrzegorzOwczarek Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2013 Coliin idzie na pierwszy ogień. Lindy to zarząd, więc sprawę traktują poważnie.Odnośnie transferu - wtedy byłoby OK. Wszak to ich oficjalne narzędzie do takich właśnie operacji. Ale gwarancji że pierwszy właściciel nie odzyska licencję nawet po przetransferowaniu nie mam? Chyba jedynym i najlepszym sposobem jest kupić nową licencję prosto od invisionpower.com za 175$..
Manager DawPi Opublikowano 15 Stycznia 2013 Manager Opublikowano 15 Stycznia 2013 Po transferze raczej nie ma możliwości odzyskania licencji, gdyż taki transfer nie robisz Ty, jako kupujący, a on jako sprzedający, więc de facto zgadza się na regulamin i postanowienia, że taka operacja jest wiążąca dla obu stron. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
kodif Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Na chwile obecną odpisali mi że poprzedni właściciel napisał do nich że została skradziona mu licencja a support odpisał mi że to ja ukradłem poprzedniemu właścicielowi licencję. Wysłałem im wszystkie potrzebne dowody że licencję kupiłem przez serwis allegro.pl . Kwestią zasadniczą jest zatem to czy kupiłeś licke od rzeczywistego właściciela, czy od kogoś kto mu tą licencje ukradł. Jeśli kupiłeś od złodzieja, to możesz już się pożegnać i z kasą i z licencją.
GrzegorzOwczarek Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Na chwile obecną odpisali mi że poprzedni właściciel napisał do nich że została skradziona mu licencja a support odpisał mi że to ja ukradłem poprzedniemu właścicielowi licencję. Wysłałem im wszystkie potrzebne dowody że licencję kupiłem przez serwis allegro.pl . Kwestią zasadniczą jest zatem to czy kupiłeś licke od rzeczywistego właściciela, czy od kogoś kto mu tą licencje ukradł. Jeśli kupiłeś od złodzieja, to możesz już się pożegnać i z kasą i z licencją. W takim przypadku (jeśli tak jest/jeśli tak okaże się) sprawę zgłoszę do allegro i odpowiednich organów ścigania. Ale zdaje mi się że osoba, od której kupiłem licencję była pierwszym właścicielem, ponieważ z tego co pamiętam napisał mi to a ja poprosiłem o napisanie tego w opisie przedmiotu na allegro przed zakupem. Edytowane 15 Stycznia 2013 przez GrzegorzOwczarek
Darson87 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Przecież dobrze Grzegorz wiesz że bez transferu licencji nie będzie Twoja... Nie wiem po co zatem ją kupowałeś :/
GrzegorzOwczarek Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2013 Przecież dobrze Grzegorz wiesz że bez transferu licencji nie będzie Twoja... Nie wiem po co zatem ją kupowałeś :/ Jeśli nie ma Pan zamiaru wnieść nic pomocnego do tematu to proszę się nie wypowiadać. Support dalej cicho siedzi.
Rozwiązanie GrzegorzOwczarek Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Rozwiązanie Opublikowano 15 Stycznia 2013 Sprawa wygląda następująco.Skontaktowałem się z drugim właścicielem licencji i opisałem jak sprawa wygląda. (ja jestem trzecim właścicielem - byłem)Drugi właściciel licencji skontaktował się z pierwszym właścicielem licencji (są to koledzy) i opisał mu jak sprawa wygląda.Pierwszy właściciel nic nie odpisał, zignorował prośbę oddania licencji. Ogólnie unika kontaktu. Sprawa jest rozwiązywana polubownie z drugim właścicielem bez serwisu allegro i organów ścigania. (drugi właściciel sprzedał mi licencję)Pieniążki za licencje już odzyskałem prawie całe. Support dalej milczy, ticket zamykam.Taka rada na przyszłość dla osób, które chcą kupić używaną licencję. - lepiej kupić nową. - jak dobrze pamiętam to były słowa P. DawPi. Temat można zamknąć.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi