Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór

Chciałbym zwrócić się do Was z prośbą o podpowiedź w poniższej kwestii. Mianowicie na swoim forum umieszczam reklamy w treści postów.

Obecnie chcąc wyświetlić reklamę np. w 5 poście umieszczam następujący fragment kodu:

<if test="( $post['post']['post_count'] % 10 == 5 )">reklama</if>

Lecz patrząc na różnego rodzaju porady mające na celu poprawę CTR reklamy wyczytałem, że dość ładne współczynniki osiągają reklamy w ostatnim poście na forum każdej strony tematu lub każdego ostatniego posta tematu np.:

Jesli temat ma 3 posty to w 3 poście reklama

Jeśli temat ma 33 posty to w 10,20,33 poście reklama (przy ustawieniu 10 postów na stronę tematu)

I tu pojawia się problem, chciałbym się zapytać czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie powyższego warunku ? chodzi mi dokładnie czy jest jakaś zmienna informująca ile postów jest w temacie by móc ułożyć taki warunek. Lub jeśli ktoś z Was już stosuje taki warunek byłbym wdzięczny za udostępnienie go w tym temacie.

Zapraszam na forum.opel24.com oraz na samnaprawiam.com 

Opublikowano

Tą aplikacje mam zainstalowaną ale bardziej by mi chodziło o zrobienie warunku w wygląd -> widok tematu -> post takiego, który by w każdym ostatnim poście na stronie tematu (bez względu czy będzie miał 1 czy 3 strony temat) czy będzie to post 3 czy 5 (ważne by ostatni na danej stronie) tzn.

jesli temat ma 3 posty to w tym 3 poście;

natomiast jeśli 4 posty to w 4 poście;

a jeśli 15 to w 10 oraz w 5 (na następnej stronie)

Zapraszam na forum.opel24.com oraz na samnaprawiam.com