Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Mam dość nietypowy problem. Po zaktualizowaniu Firefoxa do wersji 3.5 jak przewijam "rolką" forum (no tą w myszce wiadomo o co chodzi)

"linijka" czy "belka" na dole zanika. Jednak gdy przejadę wyżej, lub niżej poza pole widzenia na monitorze, belka naprawia się, lecz inną trafia to samo.

Screen sytuacji

2ic1hg1.jpg

Pod IE jest wszystko ok, wiecie co mogę zrobić w tej sytuacji ?

P.S. Przesiadka na IE nie wchodzi w grę :D

Opublikowano

Widzisz to niebieskie na screenie na dole ?

Nie jest pełna, pokażę jak to powinno wyglądać

Tak jest:

2ic1hg1.jpg

A tak powinno być:

zn6bea.jpg

No ta niebieska linia. ^^

• Manager
Opublikowano

Potwierdzam - na 3.5 jest OK.

To kupiony skin więc należy swoje obawy zgłosić do jego twórcy. Ja tu nic nie zaszaleję, bo nawet nie mam do czego się przyczepić - wszystko działa jak natura chciała.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Opublikowano

Właśnie, bo chciałbym dopisać, że też ten błąd zauważyłem i są takie same efekty jak opisuje Gexem na domyślnym skinie od pierwszej bety ipb i od Fx 3.5 beta2. Linia znika po "schowaniu" jej poza widokiem. Próbowałem kiedyś coś z tym wymontować, ale nie udało mi się. Sprawa tylko pod Firefoksem z tego co sprawdzałem.

Gdyby komuś się udało to poprawić - piszcie :D

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy moje przypuszczenia są słuszne (ale pewnie tak)

Powodem tego zachowania jest.. IP.Shoutbox.

Kiedy go wyłączyłem lub schowałem problem się naprawił.

Lecz gdy ponownie go włączę lub rozwinę tabele czy też belki zachowują się tak jak opisałem few postów wyżej.

Hmm zgłosić to do IP.Trackera ?

EDIT:

Mogę zgłosić jak ktoś potwierdzi czy moje spekulacje są słuszne. Być może u kogoś innego po wyłączeniu IP.Shoutbox problem występuje dalej.

Edytowane przez Gexem
Opublikowano

Z tego co pamiętam, błąd był już w pierwszej publicznej wersji beta. Wtedy Shoutboxa jeszcze nie było dla ludzi.

Przed chwilą udało mi się wywołać to na forum, na którym nie ma żadnego dodatku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wpadłem na świetny i banalny pomysł jak to naprawić i naprawiłem :)

Co trzeba zrobić by naprawić błąd ?

- Dodać Announcement w opcjach shoutboxa i wszystko śmiga.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Opublikowano

Jednak problem nie fixnięty.

Kiedy ustawiłem Announcement w opcjach sb, śmiga (prawie...)

Zacznę od tego. Aby niby tabele były normalne muszę być zalogowany na forum i widzieć shoutboxa z ustawionym Announcement. Inaczej się psuje.

Gdy jestem wylogowany - tabele się psują. Nie wiem czy to wina przeglądarki. Testowałem na wszystkich przeglądarkach, tylko na firefoxie mi crashuje.

Mało: skasowałem ff`a, wgrałem jeszcze raz i dalej jest problem. Znalazłem forum, które ma wgrane takie same modyfikacje jak moje (ten sam skin) i o dziwo jak jestem na tym forum, to mi działa normalnie wszystko, nie crashuje. Nie wiem co mam już robić. Zmienię engine - a co ma engine do tego tego nie wiem, aczkolwiek jak się poprawi będzie dobrze. Bo teraz jest źle. I to nawet bardzo źle. Wie ktoś może co mogę zrobić ?

Opublikowano (edytowane)

W skinie nic nie poprawiałem. Nic nie edytowałem.

Czy ktoś ma też na Firefoxie 3.5 taki bug ?

Adres mojego forum bodajże znacie Drodzy forumowicze. Prosił bym o odpowiedź czy macie tego samego buga u mnie na forum.

Dobra, wracam do pkt. 2

Pliczek skina wynik: 1 2 3

Edytowane przez Gexem
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.