Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jestem swiezy wgl nie wiem o co chodzi, no w sumie nie do konca ;d , ale mam pytanie. Kupilem licencje ipb , sciaglem najnowsza wersje i wrzuciłem rozpakowany "board" do public_html i gdy wpisuje install to nic sie nie dzieje, hosting mam z unixstorma, wie ktos moze jak moge zainstalowac forum? tzn chmody ustawilem all na 777

• Manager
Opublikowano

Ciesz się kolego, że traktujesz mnie jako kolegę, ale raczej nie wyrażaj się tak, kolego.

Odnośnie problemu kolego to radzę poczytać dokładniej poradnik, do którego zalinkowałem, kolego.

• Lubię to 2

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Czego nie wiesz? Rozpakowujesz paczkę ze skryptem pobraną z client area. Wszystko co znajduje się w folderze upload (począwszy od folderu admin) wysyłasz do folderu public_html na FTP swojego forum. Potem uruchamiasz instalację zgodnie z instrukcją znajdującą się w paczce ze skryptem.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Ale Ty nie masz wgrywać tego do wszystkich folderów. Skasuj to co do tej pory wgrałeś. Wejdź sobie za pomocą klienta FTP do folderu public_html.  A potem skopiuj do niego wszystko z folderu upload tak, żebyś miał:

public_html/

• admin
  • cache
  • hooks
  • interface
  • ips_kernel
  • lofiversion
  • public
  • uploads
  • conf_global.dist.php
  • dav.php
  • favicon.ico
  • index.php
  • initdata.php
  • robots.txt

Jak już tak będziesz miał, to wpisz w przeglądarkę adrestwojegoforum.pl/admin/install, daj enter a instalator przeprowadzi Cię przez wszystkie kroki instalacji.

Edytowane przez Jurij