Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pilnie potrzebuję Waszej pomocy!

Dzisiaj wreszcie zmusiłem się, żeby przenieść forum na nowy serwer (dhosting). Wgrałem bazę bez problemu, wrzuciłem pliki na ftpa, przebudowałem cache i wszystko pięknie śmigało. Postanowiłem więc przekierować domenę. Obecnie sytuacja wygląda tak, że po wklepaniu adresu forum wszystko śmiga bez problemów. Jednak przy próbie przejrzenia tematów, zalogowania itp. dhosting wywala mi błąd, że pod tym adresem jeszcze nie ma strony. Niemogę też zalogować się do ACP. Gdzie mogłem popełnić błąd? Dodam jeszcze, że forum zostało stworzone na adres mojadomena.pl, jednak w conf_global następuje przekierowanie na forum.mojadomena.pl - do tej pory śmigało, ale może tutaj tkwi błąd?

Opublikowano

Dziwne, na SuperHoście tego nie wymagali. Ale rzeczywiście, utworzenie subdomeny pomogło.

Pojawił się za to kolejny problem :D

Załóżmy, że moje forum znajduje się pod domeną abc.pl. Przy wklepaniu adresu forum.abc.pl forum wyświetla się prawidłowo. Przy wpisaniu www.abc.pl otrzymuję następujący komunikat:

Site error: the file /home/klient.dhosting.pl/amfidiusz/abc.pl/public_html/ipb_seo.php requires the ionCube PHP Loader ioncube_loader_lin_4.4.so to be installed by the site administrator.

Próbowałęm przeinstalować loadera ioncube'a, ale to nic nie pomogło. Jak to ugryźć?

• Manager
Opublikowano

Wychodzi na to, że jeszcze Ci się do końca DNSy nie przestawiły. Spinguj oba adresy i zobaczysz, że otrzymasz różne IP.

Odnośnie ioncube - bodajże dHosting dodaje to na prośbę.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

IP takie samo. Ale już sobie poradziłem:

1. abc.pl działa, forum.abc.pl nie działa - prawdopodobnie wtedy jeszcze nie przestawiły się dnsy

2. abc.pl woła o ioncube, forum.abc.pl działa - loadery jakoś dziwnie były zainstalowane jedynie dla subdomeny. Usunąłem ją z listy i obecnie działa i abc.pl i forum.abc.pl - bez ustawienia subdomeny.

Póki co problem rozwiązany. Mam nadzieję, że więcej komplikacji nie napotkam :P

EDIT: A jednak nie. Usunięcie subdomeny dopiero teraz ma swój efekt. abc.pl działa, forum.abc.pl nie działa :blink:

Mam napisać im ticketa o doinstalowanie loaderów? Ale przecież działają one dla subdomeny :|

Edytowane przez Amfidiusz
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.