Jump to content

Dziwne przesunięcie klasy #header_bar w lewą stronę.


DejaVu24
 Share

Go to solution Solved by DejaVu24,

Recommended Posts

Witam

Postanowiłem sobie zmienić te tło co jest pod logiem, oryginalnie niebieskie, na obrazek, wstawiając go na cała szerokość forum (mam takie fotki z 1500px szerokości myśle starczy). W miejsce loga, czyli w klasie #branding na fotce (nr 2) początek fotki wstawia się normalnie od początku natomiast w klasie #header_bar (1) wstawia się nie od początku, i nie wiem właśnie dlaczego, przeglądałem czy gdzieś jakiś padding czy coś to przesuwa, ale kompletnie nic takigo nie widać :/

Ma ktoś jakiś pomysł o co kaman?

I tak pomniejsza te fotki co wstawiłem z numerkami to oczywiście w dwóch klasach te same co by ukazać problem, wygląd docelowy ma być piękny ;)

 

 

 

post-1552-0-92309100-1380527539_thumb.pn

Link to comment
Share on other sites

Ekm chwilowo na lokalu testuje bo narazie tylko ten szablon ustawiam. Ale myślę że opis prawidłowy :<

Po prostu chcę zamiast powtarzalnego szarego paseczka co jest na górze http://forum.invisionize.pl/public/style_images/master/user_navigation.png wstawić obrazek, na całą szerokość strony, i właśnie tylko problem w tym że on ładuje się o 4 cm za wcześnie i jest schowany z przodu.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Solution

Ok jednak zlamiłem ;)
 

#header_bar {
	background: #323232 url({style_images_url}/user_navigation.png ) repeat-x bottom;
	padding: 0;
	text-align: right;
}

Wystarczyło wywalić bottom, i obraz ładuje się już od początku.

 

post-1552-0-16666000-1380540977_thumb.pn

Edited by DejaVu24
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.