Skocz do zawartości

Problem z emotikonami.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Jurij,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po aktualizacji z wersji 3.2.3 na 3.4.6 wystąpiło kilka problemów, między innymi też z emotikonami. Jak widać na załączonej grafice poprawnie działają wszystkie w formacie png, natomiast nie czyta żadnych gif. Jakieś sugestie co należałoby zrobić? 

81u5.jpg

• Rozwiązanie
Opublikowano

Z tego co widzę, nie masz tych ikon w ogóle na serwerze. Sprawdź na FTP folder public/style_emoticons/default/ i wgraj sobie brakujące emotki z backupu :)

• Lubię to 1
  • Manager
Opublikowano

Dokładnie tak, ewentualnie najedź na taką błędną grafikę i z menu podręcznego wybierz coś na wzór 'pokaż obrazek' i sprawdź co się wtedy wyświetli. Na podstawie tego podejmiemy dalsze kroki.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Robiłem już PPM i "Kopiuj adres URL grafiki", wkleiłem dany adres w nowe okno. Oto przykładowy link

http://www.grajkownia.com/public/style_emoticons/default/prankster.gif

Jak widać jest to w folderach forum, niestety po chęci przekierowania się pod dany adres wyskakuje mi informacja z forum, że nie udało się odnaleźć tego adresu, no ale przecież z tego co mi wiadomo to była robiona tylko aktualizacja. No chyba, że ten folder został gdzieś przeniesiony, ale wtedy również te emotki z rozszerzeniem png nie powinny działać, do której przykładowo jest też taki adres

http://www.grajkownia.com/public/style_emoticons/default/cool.png

• Manager
Opublikowano

Nie ma:

Sorry, we couldn't find that!
[#404]
Nie udało się odnaleźć strony, którą próbujesz wyświetlić. Kliknij tutaj, aby powrócić do strony głównej

Po prostu sprawdź czy te pliki tam są.

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Jakbym miał taką możliwość to bym to zrobił ;p Ale nie mam dostępu do FTP, na pewno będę o to męczył prezesa, już wcześniej podesłałem mu link do tego tematu i prawdopodobnie jutro rzuci na to okiem. Wtedy jakby coś się rozwiązało to dam znać, póki co dzięki za sugestie. 

Opublikowano

Jakbym miał taką możliwość to bym to zrobił ;p Ale nie mam dostępu do FTP, na pewno będę o to męczył prezesa, już wcześniej podesłałem mu link do tego tematu i prawdopodobnie jutro rzuci na to okiem.

Właśnie po to się robi backup forum przed aktualizacją ;) Zawsze jak coś pójdzie nie tak, to się przywraca backup tego co poszło nie tak i po problemie. Poproś prezesa o backup emotikonek, wgraj je przez ACP i problem rozwiązany ;) A jeśli nie ma backupu, będziesz musiał ich poszukać w sieci i wgrać na nowo.

• Lubię to 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.