Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Obiło mi się o uszy że skrypt IP.Board posiada wbudowaną funkcję "gotowych odpowiedzi". Nie wiem czy to dobra nazwa, ale chodzi o cos takiego jak np. tutaj na forum bardzo często spotykane:

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Tego typu chyba konfiguruje się przez ACP? Ktoś wie jak to zrobić?

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano

OK, znalazłem i ustawiłem pierwszy szablon. Jednak dostałem info od moderatorów że nie widzą rozwijanej listy z szablonami moderacyjnymi.

Czy wcześniej trzeba ustawić gdzieś uprawnienia do korzystania z tej funkcji?

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano

Opcje grupy moderatorów.

Szukam tego w Member Groups > Manage User Groups i ... jakoś nie widzę żadnej opcji która odpowiadałaby za uprawnienia do korzystania z tej funkcji :)

Opublikowano

Wareczek użył skrótu myślowego. Miał na myśli zakładkę Fora, a potem edycję pozycji moderacyjnych przy konkretnych forach. :)

To strasznie dużo klikania, zwłaszcza jeżeli do poszczególnych działów mam przypisanych konkretnych moderatorów (nie grupę). Nie można zrobić to jakoś hurtowo?

Opublikowano

Czy szablony moderacyjne mogą mieć również zastosowanie do pojedynczych postów w danym temacie?

Przykładowo: trwa dyskusja na temat dlaczego Windows jest lepszy od Linuxa i np. jako 15 odpowiedź ktoś napisał "windows ssie". I teraz przydałaby się możliwość zaznaczenia tej jednej konkretnej wiadomości a następnie wybrania odpowiedniego szablonu moderacyjnego i pojedyncza wypowiedź ląduje w koszu z odpowiednią adnotacją.

Można tak?

• Manager
Opublikowano

Nie, szablony moderacyjne to powiedziałbym napisanie długiej odpowiedzi w krótkim czasie. To 'normalny' post pisany jakby przez Ciebie, ale ogranicza się do paru klików. W dodatku można to sparować z pewnymi działaniami - jak zamknięcie tematu, zmiana tytułu etc.

To o czym piszesz należy zrobić w inny sposób - edytując ten post.

EDIT: @up: :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.