Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż na moim forum (http://www.pokaraj.com), któryś hook, czy też aplikacja,

blokuje mi ShoutBox z pozycji strony głownej.

Napewno nie chodzi tutaj o ustawienie uprawnien, bo np. po wejściu w jakis temat, lub otwarciu Shoutboxa w nowym oknie, mozna w nim normalnie pisac.

Problem nastepuje gdy chcemy dodac post w shoutbox ze strony głównej, żadne przyciski nie reagują.

Znalazłem w internecie, że może to być spowodowane tym że jakis hook, czy tez aplikacja,

powoduje blokowanie shoutboxa z pozycji strony głownej.

Niestety, za dużo hooków mam zainstalowanych, żeby wyłączać jeden po drugim, i sprawdzać który blokuje mi shoutboxa.

Czy jest jakaś możliwość zmiany tego, bez potrzeby wyłączania hooków?

Opublikowano

Włącz sobie tryb bezpieczny w ACP, włącz shoutboxa i wszystkie jego rozszerzenia, a następnie włączaj po kolei pozostałe rozszerzenia i aplikacje i tym sposobem dojdziesz, gdzie leży problem. My Ci niestety nie wywróżymy jakie masz rozszerzenia zainstalowane, ani tym bardziej który powoduje problem...

Opublikowano

A na oryginalnym skinie IPB próbowałeś? Na innych przeglądarkach? Wersja IPB i Shoutboxa są zgodne, więc pozostaje jeszcze raz przepatrzyć ustawienia shoutboxa, ustawienia poszczególnych grup, czy wszystkie hooki SB są włączone, przetestować inne przeglądarki, sprawdzić w konsoli błędów czy się coś nie pojawia i tak dalej...

Opublikowano

Nie działa Ci w ogóle framework js w IPB.

Szybka diagnoza: http://prntscr.com/3mxczv <- Firebug

Sugeruje to tyle, że jest jakiś konflikt z prototype - najczęściej jQuery.

Przeglądając kod strony wystarczy wpisać w wyszukiwarkę jquery i mamy odpowiedź. Biblioteka jQ includowana jest 3 razy (nie wiem po co :C ), przy czym w 2 przypadkach zawiera ona noConflict, natomiast przy sliderze jest wrzucona bez niego, gryzie się z prototype.

Btw. Od kiedy to wpisuje się tytuł strony 2 razy, z czego jeden raz w body ?!

• Lubię to 1

Zapraszam na moje portfolio oraz bloga wojtusdev.pl

Opublikowano (edytowane)

Dobra a jakas podpowiedz jak to naprawic? Bo szczerze powiedziawszy to jestem w tym ciemny.

A tytuł strony dodawany był jedynie w Ustawieniach

Edytowane przez ceffej
  • Manager
Opublikowano

Przeglądając kod strony wystarczy wpisać w wyszukiwarkę jquery i mamy odpowiedź. Biblioteka jQ includowana jest 3 razy (nie wiem po co :C ), przy czym w 2 przypadkach zawiera ona noConflict, natomiast przy sliderze jest wrzucona bez niego, gryzie się z prototype.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

To kto ma to zrobić za Ciebie? Sam porobiłeś cuda na kiju na forum, to teraz trzeba sprawdzać po kolei i analizować sytuację. Masz już tyle informacji, że teraz pasuje do tego przysiąść i poszukać.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.