Skocz do zawartości

Krzaki na forum?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Jurij,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem chodzi tutaj o krzaki na forum. Przenosiłem wszystkie pliki z innego hostingu na Unix i teraz pojawił się ten problem. Zdjęcie pokazuje tylko ACP dlatego że do tej pory od czasu zmiany domeny nie mam dostępu do strony główniej.

Drugie pytanie jest takie  jak długo będzie pojawiał się ten problem The requested URL /cgi-sys/defaultwebpage.cgi was not found on this server.

post-20194-0-23690700-1412354395_thumb.j

Opublikowano

Wątpie aby baza była źle zaimportowana. Robiłem wszystko według poradnika który jest tutaj na forum. Adres forum na obecną chwile jest zbędny ;/ wyskaktuje błąd który jest podany w 1 poscie. 

Opublikowano

bez adresu forum nie jestem w stanie ci pomóc.

Importowałeś bazę z wymuszeniem kodowania?

The requested URL /cgi-sys/defaultwebpage.cgi to przeważnie komunikat standardowy zależny od hostingu.

Sprawdź czy nie masz przypadkiem pliku index.html w katalogu public_html

logo.png

Opublikowano (edytowane)

Usunąłem ten plik z FTP już na samym początku. Importowałem normalnie ( PHPmyAdmin >import> baza ) i to wszystko. 

Kodowanie normalnie utf8 
Rzufiki.pl <<Strona forum 

Edytowane przez patrykus14
Opublikowano

forum wyświetla się poprawnie.

Nie ma żadnego problemu z URL /cgi-sys/defaultwebpage.cgi jest tylko komunikat o wyłączonym forum

więc to zapewne cache twojej przeglądarki.

podczas importu bazy zaznaczyłeś kodowanie utf8?

logo.png

Opublikowano (edytowane)

Tak zaznaczone było aby importować w utf 8 ;/ 

Topic# Bardzo dziękuje głupi błąd i cache czyste i działa forum tylko te krzaki ;/

Opublikowano (edytowane)

Przepraszam za post pod postem ale już tego wyżej edytować nie mogę. Wgrałem na nowo spolszczenie i troszkę tych błędów jest mniej lecz nadal są ;/ NP : 

http://imgur.com/8ExlcN9

UP odpowiedź. Nie wszystko jest ładnie ze znakami polskim. Tylko na forum taki błąd się pojawił;/

Edit@ Wchodzą np w tabele posty to w bazie też są te krzaki ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.