Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Jak dodać bbcode "download"?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Macsch15,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zakupiłem skrypt i mam parę pytań. Mam nadzieję, że ktoś pomoże rozwiązać moje problemy bowiem forum przenosiłem z innego skryptu i w tym momencie mam zastój (trwają prace).

1. Czy warto dopieszczać skrypt jakimiś dodatkami SEO? Proszę o konkretne propozycje. W ustawieniach znalazłem miejsce na mapę strony. Jest tam pusto. Mam ją wygenerować ręcznie czy też są do tego lepsze narzędzia IPS?

2. Po konwersji nie mam wszystkich bbcode. Jeden z nich wyglądał tak:

http://www.phpbb3bbcodes.com/viewtopic.php?p=369

Jest coś takiego dla ip.board? 

Opublikowano

Na forum panuje zasada jeden problem = jeden temat.

Ad. 1. - W lewym dolnym rogu ACP masz wszystko odnośnie SEO. IP.SEO jest zintegrowane z najnowszą wersją IPB i jedyne co musisz zrobić, to wypełnić wszystkie wskazówki tam zawarte. Mapa będzie się generowała automatycznie, jak tylko zostawisz włączone zadanie.

Ad. 2. - a podczas przenosin forum użyłeś zalecanego konwertera phpbb3 do IPB?

• Lubię to 1
Opublikowano

Na forum panuje zasada jeden problem = jeden temat.

Ad. 1. - W lewym dolnym rogu ACP masz wszystko odnośnie SEO. IP.SEO jest zintegrowane z najnowszą wersją IPB i jedyne co musisz zrobić, to wypełnić wszystkie wskazówki tam zawarte. Mapa będzie się generowała automatycznie, jak tylko zostawisz włączone zadanie.

Ad. 2. - a podczas przenosin forum użyłeś zalecanego konwertera phpbb3 do IPB?

Przepraszam za złamanie zasad. 

Tak użyłem zalecanego konwertera, ale nie konwertowałem bbcode'ów. Wcześniej mimo konwersji bbcode nie działały jak trzeba, dlatego pytam jak zrobić by po wklepaniu:

[download]www.cos.pl[/download]

pojawił się obraz z napisem download a obok niego link. Obraz chciałbym aby był klikalny.

Opublikowano (edytowane)

Jest to link. Ogólnie chodzi mi o coś takiego by wstawienie linku w bbcode [download] skutkowało pojawieniem się czegoś takiego:

post-20746-0-58610800-1413232118_thumb.p

Nie musi być oczywiście takie samo. Chodzi tylko o to by wstawić tam button i obok link. 

Dotarłem do tego, że kiedyś ktoś taki bbcode stworzył. Modyfikacja nazywała się Button of Download by Lucas i była zamieszczona na portugalskim forum IPB. Niestety już jej tam nie ma.

Edytowane przez juggler
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.