Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Problem z wgraniem SHoutBox'a?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Lothoss,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Mam mały problem.. 

Wgrywam pliki ShoutBox'a do odpowiednich folderów w FTP, wchodzę w ACP -> Aplikacje i moduły i nie mam tego, żeby go zainstalować. Próbowałem kilka razy, resetowałem komputer, ciągle nic. JAkieś pomysły? 

Opublikowano

No to źle wgrałeś. Wszystko się wgrywa do public_html (no chyba że forum masz gdzieś indziej) a zawartość paczki uploadu się sama skopiuje do odpowiednich folderów.

Opublikowano

Bierzecie mnie za kompletnego debila za przeproszeniem. Aż taki zielony w tym nie jestem, żeby takich rzeczy nie wiedzieć. 

Zawsze wgrywam taką samą metodą, taką samą wersję, Proste. Tylko tu mi coś nie chce działać. 

No to źle wgrałeś. Wszystko się wgrywa do public_html (no chyba że forum masz gdzieś indziej) a zawartość paczki uploadu się sama skopiuje do odpowiednich folderów.

Zaskoczę Cię. Nigdy nie wgrywałem niczego do public etc. lecz prosto do folderu admin (ścieżki wyżej) z folderu "upload". 

Czy nie możesz po prostu zawartości folderu Admin/ wrzucić tam gdzie masz plik index.php? To takie skomplikowane?

Jeden pies, skoro w folderze upload jest tylko jeden folder "admin", który dodaję do ścieżki wyżej. 

Tak też robiłem.

Wczoraj pobrałem folder "shoutbox" z innego forum (FTP), wgrałem go na forum, które teraz robię i był do zainstalowania, (Zainstalowałem, ale nie był sprawny)

Nadal nie wiem co jest przyczyną. 

Opublikowano

Nadal nie wiemy czy robisz to poprawnie. Sorry, ale to musi działać.

Nie wiem skąd pobierasz te pliki, ale czy nie możesz ich normalnie pobrać z forum IPSu?

Pobieram od was, więc.

Gdybym mógł to bym pobrał, ale nie mogę. ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.