MynDoS Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 (edytowane) Witam, Mam pewien problem, skorzystałem z https://invisionpower.com/files/file/6823-ips-utf8-database-converter/ i wszystko byłoby okej, gdyby nie fakt, że nazwy tematów, działów, użytkowników, a także posty i opisy w profilach, itp zawierają krzaki, nie ma polskich znaków, lecz po napisaniu posta ponownie z użyciem polskich znaków, wszystko działa. Linki do działów działają prawidłowo, nie ma tam krzaków przy polskich znakach. conf_globa.php $INFO['sql_charset'] = 'utf8mb4'; $INFO['sql_utf8mb4'] = true; Edytowane 1 Marca 2017 przez MynDoS
Manager DawPi Opublikowano 1 Marca 2017 Manager Opublikowano 1 Marca 2017 Jeśli standardowy konwerter nie działa to już wymaga to większej ilości pracy. Jeśli nie czujesz się na siłach w grzebaniu w kodowaniach, zmianie tegoż to polecam dział giełda. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
MynDoS Opublikowano 1 Marca 2017 Autor Opublikowano 1 Marca 2017 Mógłbyś mi dokładniej przybliżyć co mogę w tej sytuacji jeszcze zrobić?
Jurij Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 1. Możesz poczytać i popróbować: 2. Albo założyć temat w dziale giełda z opisanym budżetem i terminem realizacji i zlecić to komuś
MynDoS Opublikowano 1 Marca 2017 Autor Opublikowano 1 Marca 2017 (edytowane) Możesz mi jeszcze powiedzieć czy to jest w stanie mi pomóc? Powinno to chyba pomóc skoro błąd dotyczy tylko tych danych, a przy nowym poście, temacie, itd wszystko działa poprawnie. Wolę się upewnić i zapytać. Edytowane 1 Marca 2017 przez MynDoS
Manager DawPi Opublikowano 1 Marca 2017 Manager Opublikowano 1 Marca 2017 Nie znam Twojej bazy danych. Sprawdź. Właśnie na tym polega samodzielne grzebanie - ciągle pod górkę. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Jurij Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Zrób sobie backup ftp i bazy sql i działaj. Nikt nie wywróży czy to Ci pomoże czy nie.
Rekomendowane odpowiedzi