Jump to content
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Attitude Forum - Twoje Centrum Wrestlingu

Recommended Posts

Witam. Chciałbym zaprezentować swoje forum nad którym pracuje od ostatnich kilku tygodni. Wykonałem konwersję z przemo do phpBB3, następnie do Inivision, gdzie połączyłem je z bazą innego forum o wrestlingu, byłego konkurenta. 

https://forum.wrestling.pl

Aktualnie są trzy style, które nadal w miarę skromnych możliwości w tym zakresie rozwijam. 

Do specjalistów - jakieś uwagi odnośnie optymalizacji, itp?

Myślałem, że Twitter i kanał aktywności zwolni ładowanie strony, ale wypada moim zdaniem okej. Ciekawe czy jest opcja zmiany tła Twittera na ciemny, gdy używa się ciemnej skórki?

Pozdrawiam

Edited by Angle
  • Like 3

58 minut temu, DawPi napisał(a):

Są jakieś otwarte działy? :) By zaciekawić takich noobów jak ja w tym temacie.

Aktualnie zamknąłem wszystko, żeby zmusić do logowania starych bywalców. ;)

42 minuty temu, Dynloth napisał(a):

Zdradzisz jaki koszt kupienia konkurencji mniej więcej i jaka ilość postów? Pytam ponieważ sam się przymierzam do takiego zakupu :) 

Jedne forum chyliło się ku upadkowi - miało 5 użytkowników, którzy dodawali jakąś zawartość i sporo zaglądających jedynie z sentymentu (forum powstało w 2001 roku). Drugie było offline już jakieś 5 lat, postów 170k, userów ponad 10k. Kwestia dogadania i jest. Nic nie płaciłem. ;) 

Edited by Angle

@DawPi od kilkunastu lat można oglądać w Polsce wrestling na kanale Extreme Sports Channel, także wychowało się na tym pokolenie fanów w Polsce i nastawienie się zmienia. 

Udawanki to taki stereotyp. Można rzec, że filmy, to również udawanki. Tutaj chodzi o show i ogromnego sklla. Oni robią to na żywo bez żadnych dubli i powtórzeń. Dla wtajemniczonych są tam też ciekawe historie fabularne, charaktery, inwazje jednych federacji na drugie, itp. Faktycznie, nie jest to dla każdego, ale ma sporo koneserów. :)

• Like 1

W dniu 3.02.2023 o 14:55, Dynloth napisał(a):

I samą bazę danych dostałeś za free? :)

Tak. ;)

Jest jeszcze jedno stare forum o tej tematyce nadal w sieci, ale już od lat nieaktywne. Administrator boi się jednak RODO i nie chce jej przekazać bądź po prostu nie chce mu się wyczyścić kilku tabel w bazie jak prywatne wiadomości, daty urodzin, hasła, itp... Może się kiedyś uda spiąć to wszystko w całość. Fora wystarczająco dostają bęcki odrup FB żeby to dzielić. 

Porada prawna w tym temacie może by go przekonała, ale to też zapewne kosztuje, a nie jest pewne, że w konsekwencji baza zostanie uzyskana...

Edited by Angle
  • Thanks 1

W dniu 4.02.2023 o 19:40, Angle napisał(a):

Może się kiedyś uda spiąć to wszystko w całość. Fora wystarczająco dostają bęcki odrup FB żeby to dzielić. 

Trzymam kciuki za tworzenie tego imperium :)

Motyw ciemny na forum jest zdecydowania najlepszy :)

• Like 1

www.planetawhisky.pl