Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć, 

chciałem opłacić licencję IPS, nie byłem w temacie od kilku lat i stąd moje zdziwienie i pytanie. Czy jeśli opłacę licencję IPS za 40$ to będę mógł zrobić upgrade tylko do wersji IPS 4.4.10 czy aż do wersji 4.7.20 ? 

I jak robić upgrade stopniowo co kilka wersji? Mam IPS 4.4.4 i mam podmienić pliki z IPS 4.4.10 a później z 4.4.10 do 4.5 czy mogę od razu przejść z IPS 4.4.4 do IPS 4.7.20 ? 

Kolejna pytanie, mam informację o możliwości zmiany licencji:

Cytat

Invision Community Classic

Zmiany cen licencji

W przeszłości sprzedawaliśmy Invision Community z opcją wyboru różnych aplikacji, które chcesz. Było to świetne rozwiązanie dla elastyczności zakupów, ale ograniczyło naszą zdolność do zapewnienia spójnego doświadczenia. Poprawiliśmy naszą ofertę, łącząc cały apartament w jeden pakiet. Teraz naprawdę możesz mieć wszystko w bardziej przystępnej cenie.

Wcześniej wydawałbyś do 300 USD rocznie na opłaty za odnowienie, ale teraz z tą nową stawką ryczałtową płacisz tylko 199 USD rocznie.

Uaktualnij swoją licencję

Gdy uaktualnisz licencję, automatycznie uzyskasz dostęp do wszystkich aplikacji. Najbardziej ekscytującą zmianą jest to, że masz teraz dostęp do Commerce i jest to możliwość sprzedaży dostępu premium, przyjmowania darowizn i sprzedaży przedmiotów cyfrowych lub reklam. Zyskasz również nowe funkcje monetyzacji, które nie były wcześniej dostępne.

Jeśli wcześniej nie korzystałeś z stron, uzyskasz dostęp do naszego potężnego systemu tworzenia stron. Dzięki Pages możesz budować piękne pierwsze strony, publikować artykuły, prowadzić bloga i wiele więcej. Wszystkie te nowe opcje aplikacji są dostępne dla Ciebie, aby Twoja społeczność osiągnęła jeszcze większy sukces.

Nie możemy się doczekać, aby zobaczyć, jak rozwijasz się dzięki tym funkcjom!

Darmowa konwersja Twojej licencji

Konwertuj licencję już dziś, aby otrzymać przedłużenie terminu odnowienia.

Nie ma kosztów, aby zmienić licencję, jednak warunki odnowienia licencji i ceny zmienią się i w zależności od tego, które aplikacje masz dzisiaj, koszt odnowienia może wzrosnąć lub obniżyć. Ponieważ jesteś istniejącym klientem, oferujemy przedłużenie daty odnowienia podczas konwersji, aby ułatwić to przejście.

Aktualne warunki licencji Invision Community

• Wygasła: 22 lipca 2019
  • Koszt odnowienia: 40/6 miesięcy

Warunki licencji Invision Community Classic

Zdajemy sobie sprawę, że ceny i warunki się zmieniają, ale uwzględniamy Twoją lojalność i historię na Twojej obecnej licencji, dostosowując datę odnowienia w przyszłość.

Twoje nowe warunki licencji Invision Community Classic

• Dziś: $40
  • Data odnowienia: 14 grudnia 2025
  • Koszt odnowienia: 199 USD / rok

Przenieśliśmy datę odnowienia 2 miesiące do przodu, aby rozpoznać Twoją lojalność i wyrównać zmiany kosztów dla Ciebie.

Warunki

Akceptując nowe warunki licencji, uzyskasz dostęp do całego pakietu Invision Community Classic Edition zgodnie z umową licencyjną i warunkami świadczenia usług tego pakietu. Twój koszt odnowienia zmieni się na 199 USD rocznie, a następna data odnowienia zmieni się na 14 grudnia 2025 roku.

Nie możesz cofnąć licencji na nasze stare warunki i ceny. Rozumiemy, że nasza platforma Cloud i edycja Classic to różne produkty, dlatego nie wszystkie funkcje i poziomy wsparcia dostępne na platformie Cloud są dostępne w wersji Classic. Możesz w dowolnym momencie przejść z platformy Classic na chmurę, kontaktując się z nami.

Licencje, które wygasają bez płatności, natychmiast stracą dostęp do wsparcia, aktualizacji, zapobiegania spamowi, lokalizacji geograficznej i innych. Licencje pozostawione wygasły przez ponad 24 miesiące, wygasną na stałe i nie mogą zostać odnowione, ale możesz kupić nową licencję za pełną cenę.

Wtedy miałbym IC 5 i czy mógłbym przejść bezpośrednio z IPS 4.4.4 do IC5? 

• Manager
Posted
2 godziny temu, Dementor napisał(a):

Warunki licencji Invision Community Classic

Zdajemy sobie sprawę, że ceny i warunki się zmieniają, ale uwzględniamy Twoją lojalność i historię na Twojej obecnej licencji, dostosowując datę odnowienia w przyszłość.

Twoje nowe warunki licencji Invision Community Classic

• Dziś: $40
  • Data odnowienia: 14 grudnia 2025
  • Koszt odnowienia: 199 USD / rok

Przenieśliśmy datę odnowienia 2 miesiące do przodu, aby rozpoznać Twoją lojalność i wyrównać zmiany kosztów dla Ciebie.

Pokażesz screen z panelu? Ale raczej tak, 40$ za pozostanie na obecnej wersji (bez dostępu do IC5). Dostaniesz najnowszą wersję z serii 4.x czyli na dzień dzisiejszy 4.7.20.

I jak robić upgrade stopniowo co kilka wersji? Mam IPS 4.4.4 i mam podmienić pliki z IPS 4.4.10 a później z 4.4.10 do 4.5 czy mogę od razu przejść z IPS 4.4.4 do IPS 4.7.20 ? 

Od razu, ale zrób kopię bazy i plików. Upewnij się, że baza danych oraz wersje PHP są zgodne z wersją do jakiej chcesz zaktualizować forum. Upewnij się, że krytyczne dla Twojego forum modyfikacje/skiny mają nowsze odpowiedniki.

Wtedy miałbym IC 5 i czy mógłbym przejść bezpośrednio z IPS 4.4.4 do IC5? 

Tak, dokładnie, ale pamiętaj, że nie ma powrotu do poprzedniej wersji licencji.

Tzn. dostaniesz wybór czy chcesz IPS4 czy IC5, ale już za 199$ rocznie.

• Thanks 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Posted (edited)
5 godzin temu, DawPi napisał(a):

Pokażesz screen z panelu? Ale raczej tak, 40$ za pozostanie na obecnej wersji (bez dostępu do IC5). Dostaniesz najnowszą wersję z serii 4.x czyli na dzień dzisiejszy 4.7.20.

Od razu, ale zrób kopię bazy i plików. Upewnij się, że baza danych oraz wersje PHP są zgodne z wersją do jakiej chcesz zaktualizować forum. Upewnij się, że krytyczne dla Twojego forum modyfikacje/skiny mają nowsze odpowiedniki.

Screenshot_2025-04-14-23-01-58-084_com.opera.browser-edit.jpg

Tak, wiadomo kopia bazy i plików to podstawa. Lepiej usunąć modyfikacje, jeśli nie mają kontynuacji w nowszych wersjach? Czy wystarczy wyłączyć je? Jest gdzieś jakieś aktualne info o ustawieniach chodów dla poszczególnych katalogów oraz wymagania najnowszej wersji IPS 4.7.20? 

Edited by Dementor
Posted

Nie mogę edytować już wcześniejszego posta, jak trzeba to połączcie a mam kolejne pytanie:

Obecnie strona jest na PHP 7.1 a najnowsza wersja IPS 4.7.20 będzie raczej wspierała php od wersji 8.1 a nie mojej. Jak zrobić upgrade strony? Najpierw zaktualizować php na serwerze a później przesłać pliki? Prawdopodobnie nie będę mógł się zalogować na stronie, czy wejdę wtedy do panelu admina aby przeprowadzić aktualizacje silnika? 

• Manager
Posted
17 godzin temu, Dementor napisał(a):

Lepiej usunąć modyfikacje, jeśli nie mają kontynuacji w nowszych wersjach? Czy wystarczy wyłączyć je?

Wyłączyć. Może nowa wersja się pojawi.

17 godzin temu, Dementor napisał(a):

Jest gdzieś jakieś aktualne info o ustawieniach chodów dla poszczególnych katalogów oraz wymagania najnowszej wersji IPS 4.7.20? 

Zostaw takie coś, to nie te czasy. "Samo się" ustawi. ;)

4 godziny temu, Dementor napisał(a):

Nie mogę edytować już wcześniejszego posta, jak trzeba to połączcie a mam kolejne pytanie:

Obecnie strona jest na PHP 7.1 a najnowsza wersja IPS 4.7.20 będzie raczej wspierała php od wersji 8.1 a nie mojej. Jak zrobić upgrade strony? Najpierw zaktualizować php na serwerze a później przesłać pliki? Prawdopodobnie nie będę mógł się zalogować na stronie, czy wejdę wtedy do panelu admina aby przeprowadzić aktualizacje silnika? 

Wyłącz forum, zmień PHP, wrzuć pliki, aktualizacja pójdzie wtedy.

• Thanks 1

---

• Manager
Posted

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.