Skocz do zawartości

Problem z wejściem do tematów - wyskakuje okinko Pobieranie pliku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Dziś zaczęło mi się dziwnie zachowywać forum, mianowicie przy próbie wejścia w temat, mniej więcej co 3 raz zamiast otworzyć temat wyrzuca okienko z "Pobieranie pliku" (jak na załączonym obrazku).

Szukałem podobnego tematu tu, ale chyba jestem pierwszy komu takie cuda się zdarzyły? Co może być przyczyną tego? Zmian żadnych nie było na forum, więc zaczynam podejrzewać FF, on dziś z rana zaktualizował się. Pod IE7 nie udało mi się wygenerować podobnego efektu. Pobiera plik *.part

Adres forum: forum.projektoskop.pl

Wersja: 3.0.4

Przeglądarka: Firefox/3.5.4 (.NET CLR 3.5.30729)

post-1370-1256811315,165_thumb.jpg

• Manager
Opublikowano

Witamy na forum i zapraszamy do odwiedzin i korzystania z dobrodziejstw forum. ^_^

Na forum przewijały się takie tematy, ale teraz sam miałbym problem z ich znalezieniem ze względu na określanie tego problemu przez użytkowników i używanie niezrozumiałych sformułowań.

Z czymś takim spotkałem się również w innych sytuacjach i problem był powodowany przez wadliwie działający serwer. Nie jestem jednakże teraz w stanie odpowiedzieć, co konkretnie się stało i co trzeba zrobić, gdyż tym zajmowali się administratorzy takich serwerów po zgłoszeniu im takiego faktu.

Spróbuj wyłączyć GZIP:

ACP > System > Edytuj ustawienia systemowe > System > Server Environment > Disable GZIP encoding?

A jeśli to nie pomoże to niżej masz opcję Print HTTP Headers? i ją też spróbuj wyłączyć.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Htacces od forum :

<IfModule mod_rewrite.c>
Options -MultiViews
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_URI} !\..+$
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

Myslę że nie ma co tutaj analizować ;]

Edytowane przez LukiQ

Pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Na razie od soboty jest spokój, wszystko działa jak należy. Ale co pomogło? Nie wiem. Zastosowaliśmy się do sugestii DawPi z wyłączeniem GZIP'a (ale to nie pomogło), potem wyłączone były HTTP Headers (też nie pomogło). W tej chwili wróciliśmy w zasadzie do stanu sprzed tygodnia, i wszystko cacy. Cuda ;)

PS. Jest podejrzenie że pomogło wyjście na browara, kiedy już nie było sił walczyć z tym problemem ;)

PPS. Aha, jeszcze taka głośna myśl.. w te dni kiedy występował problem, dość słabo spisywał się internet, generalnie cały czas były jakieś zachwiania na łączach. Może tu jest przyczyna?

Edytowane przez Dimycz