Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Cytowanie selektywne

vBB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym się dowiedzieć, czy jest w IPB3 taka funkcja jak cytowanie selektywne?

Polegam to na tym, że zaznaczam tekst w jakimś poście i klikam np. 'cytuj zaznaczenie' i cytat pojawia się w szybkiej odpowiedzi.

Druga sprawa z cytowaniem, to czy jest taka funkcja, która w pełnym edytorze odpowiedzi na post pozwala mi na cytowanie różnych postów z wykorzystaniem

'Podsumowania tematu'? Chodzi o coś takiego, że jest sobie temat i klikam odpowiedz. Otwiera się edytor a pod nim podgląd tematu,

czyli w/w podsumowanie tematu. Tam widzę posty usera1, usera2, usera3. Zaznaczam dowolny tekst któregoś z userów i klikam cytuj i cytat pojawia się

w polu odpowiedzi.

Są takie funkcje w IPB3, albo mody które takie funkcje dodają?

gallery_1_2_27047.jpg

Podstawowych? Jaki skrypt forum takie funkcje posiada? Bo ani phpBB ani vB, ani SMF... Przynajmniej ja o takowych nie wiem.

W vB zaznaczasz tekst, klikasz Odpowiedź i masz tylko ten tekst w tagach quote. Przynajmniej na forum Joomli działa to w ten sposób :D

W vB 4 działa to tak, że pod każdym postem jest link "Odpowiedz z cytatem". Po jego kliknięciu pod postem wyjeżdża okienko z szybką odpowiedź i z zacytowanym postem. Mi się wydaje, że vBB chodzi o coś takiego, że highlightuje tekst kursorem i po kliknięciu na Odpowiedź tylko zaznaczony tekst bierze się w tagi quote. Ale ja coś dzisiaj "niekontaktywny" jestem, więc może jednak nie oto chodzi...

...

Dokładnie o to chodzi, co napisał Amfidiusz w tym poście

Taką funkcję ma phpBB3. Domyślnie, nie ma cytowania selektywnego do szybkiej odpowiedzi, ale już w pełnym edytorze jest taka funkcja:

Chodzi o coś takiego, że jest sobie temat i klikam odpowiedz. Otwiera się edytor a pod nim podgląd tematu,

czyli w/w podsumowanie tematu. Tam widzę posty usera1, usera2, usera3. Zaznaczam dowolny tekst któregoś z userów i klikam cytuj i cytat pojawia się

w polu odpowiedzi.

Jest to bardzo dobra funkcja.

Co do tej opcji w vB4:

W vB 4 działa to tak, że pod każdym postem jest link "Odpowiedz z cytatem". Po jego kliknięciu pod postem wyjeżdża okienko z szybką odpowiedź i z zacytowanym postem.

No tak, tylko, że tam cytuje cały post a nie zaznaczony fragment :D Czyli też pupa...

gallery_1_2_27047.jpg

• Manager

Mnie jej jakoś nie brak, więc nie taka przydatna. :D Ty się po prostu przyzwyczaiłeś. Pora zmienić przyzwyczajenia. :D

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager

No ale niestety, jak czegoś nie ma w IPB to DawPi i tak stwierdzi że to niepotrzebne lub coś podobnego.

Nie rób ze mnie potwora. :unsure:

Raptem w tym temacie tak napisałem, a nie pamiętam kiedy ostatnio. :a:

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.