Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przekonwertowałem sobie forum z phpBB3 do IPB3. Wszystko poszło ok, działało jak ta lala. Nagle zorientowałem się, że po przenosinach został mi jeden folder (upload), domyślałem się, że źle wgrałem pliki jakiejś modyfikacji albo spolszczenia, więc wrzuciłem zawartość tego folderu na ftp. Niestety po tym stało się to, że straciłem wszelkie napisy na forum:

http://swiatczcionki.pl

Przywróciłem tamte poprzednie pliki (sprzed wgrania tych z folderu upload), ale to nie pomogło.

Proszę o pomoc.

gallery_1_2_27047.jpg
Opublikowano (edytowane)

Wygląda na to, że nie masz "języków"

Masz pusty katalog /cache/lang_cache/1 (domyślnie angielski) i /2 (chyba polski u Ciebie)

W ACP też masz pusto?

Edytowane przez maxx
Opublikowano (edytowane)

No tak, katalog cache/lang_cache/1 mam pusty... A 2 nie mam...

W ACP też mam pusto... :unsure:

Wykonałem to, co mi podałeś i niestety nie poskutkowało: swiatczcionki.pl/admin/index.php?adsess=b3dc962385c1a3ff447480863d68d8f5&app=core&&module=languages&section=manage_languages&do=recache_lang_pack&id=1 , CHMOD cache mam 777.

Pomocy!

EDIT: Zauważyłem, że w ACP na głównej mam 2 komunikaty (te na różowym tle), ale nie widzę ich treści.

Edytowane przez vBB
gallery_1_2_27047.jpg
Opublikowano

OK, czyli musimy załadować ponownie język. Nadpisz na FTP folder cache/lang_cache z oryginalnej paczki ipboard_30x. Następnie przejdź do admin/applications/core/xml/ i edytuj plik versions.xml. Znajdź ostatnie </long> i dopisz przed nim jedynkę (dla 3.0.5 efekt końcowy będzie wyglądał w ten sposób: <long>300121</long>). Następnie przejdź na stronę upgradera http://swiatczcionki.pl/admin/upgrade/ i przeprowadź proces upgrade'u. Język powinien się wczytać :unsure:

Opublikowano

Ok, już sobie poradziłem :unsure: Jedna sprawa - jak zrobić aby SB wyglądał jak tutaj, tj. pole do wpisywania wiadomości na dole i przyciski na dole, a nie tak jak u mnie jest wszystko z prawej strony?

gallery_1_2_27047.jpg
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.