Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zainstalowałem wtyczkę IP.Shoutbox.. skonfigurowałem ustawiłem żeby była widoczna dla grupy Public... no i nie wiem co mam zrobić żeby była widoczna na forum;/ czy ktoś wie?

• Manager
Opublikowano

Przenoszę do odpowiedniego działu.

Już samo to, że nie napisałeś tego tematu w obecnym dziale wiele mówi - nic nie szukasz.

Co to za problem, który nie jest dokładnie opisany? Nic nie napisałeś - co robiłeś, a co nie. Czy sprawdzałeś ustawienia etc. Przede wszystkim NIE czytałeś tematów z tego działu.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Pobrałem wtyczkę i wrzuciłem do folderu /upload.

Wszedłem do pa później Manage Applications & Modules..

Nie zainstalowane aplikacje > IP.Shoutbox

Zainstalowałem.

Na liście Zainstalowane aplikacje pojawiła się ta wtyczka kliknąłem na nazwę.. no i tam są Funkcje: Management, Tools, View i Overview.

Overview i View ustawiłem na Publiczny.. no i na forum się nie wyświetla wtyczka.

Dziękuje pozdrawiam.

Opublikowano

Ta wersja jest trochę zbugowana... ma ktoś linka do jakiejś dobrej wersji shoutboxa ? pod IP.Board 3.0.5

Opublikowano

Mam mały problem z usunięciem starszej wersji SB:

If you are seeing this page, it means there was a problem communicating with our database. Sometimes this error is temporary and will go away when you refresh the page. Sometimes the error will need to be fixed by an administrator before the site will become accessible again.

You can try to refresh the page by clicking here

wtf?

Opublikowano

Pierwsze co mi przyszło do głowy przed usunięciem to właśnie aktualizacja... ale nie ma tam takiej opcji..

Opublikowano

Wgrywasz nowe pliki, po prostu nadpisujesz, wchodzisz do zarządzania modułami i tam, jeśli zobaczy że są jakieś zmiany pojawi się opcja aktualizacji. =]

Opublikowano

Coś nie tak z moim ipb mam strasznie dużo błędów:

Warning: DOMDocument::load() [domdocument.load]: I/O warning : failed to load external entity...

Nadpisałem te pliki, rozpoczynam aktualizacje i w pk. 12 (nserting default user agents...)

If you are seeing this page, it means there was a problem communicating with our database. Sometimes this error is temporary and will go away when you refresh the page. Sometimes the error will need to be fixed by an administrator before the site will become accessible again.

You can try to refresh the page by clicking here

Coś z bazą;//

Opublikowano

http://www.worldofwarcraft.pl/forum/

Date: Sat, 08 May 2010 13:01:14 +0000

Error Number: 1146

Error: Table 'strona.shoutbox_shouts' doesn't exist

IP Address: 93.105.209.130

Page: /forum//index.php?/shoutbox

Debug: array (

1 =>

array (

'file' => '/var/www/vhosts/strona.pl/httpdocs/forum/ips_kernel/classDb.php',

'line' => 1019,

'function' => 'query',

'class' => 'db_driver_mysql',

),

4 =>

array (

'file' => '/var/www/vhosts/strona.pl/httpdocs/forum/admin/applications_addon/other/shoutbox/modules_public/view/display.php',

'line' => 100,

'function' => '_getTopShouter',

'class' => 'public_shoutbox_view_display',

),

5 =>

array (

'file' => '/var/www/vhosts/strona.pl/httpdocs/forum/admin/sources/base/ipsController.php',

'line' => 291,

'function' => 'doExecute',

'class' => 'public_shoutbox_view_display',

),

)

mySQL query error: SELECT COUNT(s.s_mid) AS shouts, s.s_mid,m.member_id, m.members_display_name, m.member_group_id, m.members_seo_name FROM shoutbox_shouts s LEFT JOIN members m ON ( m.member_id=s.s_mid ) WHERE s.s_mid > 0 GROUP BY s.s_mid ORDER BY shouts DESC LIMIT 0,1

Szczerze powiedziawszy nie lobię ipb.. jestem zwolennikiem VBulleint cena zbliżona ale różnica wielka..

Niestety nie decydowałem o wyborze skryptu.

Opublikowano

Nie lobisz? Szkoda :) Ale masz rację - różnica jest ogromna!

Instalacja się wykoleja, bo instalator próbuje zaktualizować aplikację, którą Ty usunąłeś. Przed instalacją masz listę wyboru dotyczącą tworzenia tabel - wybierz opcję 'Nadpisz tabele, jeśli istnieją' (lub podobnie). Jeśli to nie pomoże, to będziesz musiał ręcznie usunąć stare pliki z FTP oraz tabele związane z SB z bazy.

Opublikowano

Literówka:)

Shit, problem w tym że SB się zainstalował na chama.. mam aktualnie nie działającą wersje 1.1.2.

Opublikowano

Ok pomógł twój sposób:) usunąć wtyczkę + pliki i na nowo instalować z nadpisaniem...

Co trzeba zrobić żeby umieścić SB na stronie głównej forum?

• Manager
Opublikowano

Oh, nie zauważyłem.

Patrząc na czerwony napis na dole w statystykach forum wnioskuję, że do ustawień SB nie zajrzałeś? Znajdziesz tam również inne przydatne ustawienia - jak np. tę która pozwala wyświetlać SB na dole lub górze forum etc.

Czy włączyłeś grupom możliwość korzystania z SB? Czy przebudowałeś skin forum?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.