Kamil Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Hej.... Jako, że po przeniesieniu forum na dhosting.pl nie wyświetlało polskich dat... (nazw miesięcy). Napisałem do administracji serwera i dostałem odpowiedź: Witam,Dziękujemy z zgłoszenie. Niestety na serwerze współdzielonym nie możemy zmienić pod Pana wymagania ustawień systemowych z którymi związane jest wyświetlanie nazw miesięcy po angielsku. W edycji języka zmieniłem pl_PL.ISO-8859-2 na pl_PL.UTF-8, zaczęły wyświetlać się polskie daty, ale z krzakami. Jakieś pomysły? AudioBas.pl - Twój Poradnik Car Audio StrefaCarAudio.pl - Twoje Forum Car Audio
Amfidiusz Opublikowano 14 Czerwca 2010 Opublikowano 14 Czerwca 2010 To Ty nie masz bazy w UTF? Co się stanie jak zmienisz ponownie na pl_PL.ISO-8859-2? Spróbuj także pl_PL.latin2 Ustawienia IP.Board po polsku!
Manager DawPi Opublikowano 14 Czerwca 2010 Manager Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zmień na: pl_PL.ISO-8859-2. P.s. Amfi - latin ... intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Amfidiusz Opublikowano 14 Czerwca 2010 Opublikowano 14 Czerwca 2010 No jak utf krzaczy, a iso wywala angielskie napisy, to trzeba kombinować Jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma. Ustawienia IP.Board po polsku!
Kamil Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2010 Ok zrobię to wieczorem. Kolejna martwiąca sprawa, że data która jest w stopce: Aktualny czas: 14 cze 2010 16:07 Godzina do przodu AudioBas.pl - Twój Poradnik Car Audio StrefaCarAudio.pl - Twoje Forum Car Audio
Manager DawPi Opublikowano 14 Czerwca 2010 Manager Opublikowano 14 Czerwca 2010 http://forum.invisionize.pl/index.php?showtopic=5869 intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Kamil Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2010 Niestety nadal nie działa... Na kazdej z waszych propozycji mam angielskie miesiace... Jedynie na tym: pl_PL.UTF-8 mam polskie, ale krzaczy ;/ AudioBas.pl - Twój Poradnik Car Audio StrefaCarAudio.pl - Twoje Forum Car Audio
Manager DawPi Opublikowano 16 Czerwca 2010 Manager Opublikowano 16 Czerwca 2010 Krzaczy, bo masz: <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> Musi to być iso - serio nie wyświetla wtedy pl nazw? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Kamil Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2010 (edytowane) Hmmmm.... Ogólnie PL znaki mam itp na forum, tylko problem jest z tymi datami. To na co mam zmienic, aby wszytsko działało super? P.S poprosze o odpowiedź dla laików Edytowane 16 Czerwca 2010 przez Kamil AudioBas.pl - Twój Poradnik Car Audio StrefaCarAudio.pl - Twoje Forum Car Audio
Manager DawPi Opublikowano 16 Czerwca 2010 Manager Opublikowano 16 Czerwca 2010 Sparować kodowanie strony i setlocale ustawiane dla języka.. Teraz robisz misz-masz tych kodowań i nie ma prawa to działać. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Kamil Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2010 Kurdę, prosiłem, abyś napisał jak dla laika... Możesz mi to rozwinąć? Które kodowanie mam w końcu wykorzystać? pl_PL.ISO-8859-2, pl_PL.UTF-8, pl_PL.latin2, iso-8859-2??? Proszę napisz mi po ludzku tupu: Zmień: SYSTEM -> ... ... ... to na to.... Dziękuję! AudioBas.pl - Twój Poradnik Car Audio StrefaCarAudio.pl - Twoje Forum Car Audio
Manager DawPi Opublikowano 16 Czerwca 2010 Manager Opublikowano 16 Czerwca 2010 Jeśli kodowanie bazy to latin2 to taka para: iso-8859-2 - pl_PL.ISO-8859-2 Laikiem może i jesteś, ale nie będzie nie chcę, byś dalej nim był. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Kamil Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2010 Jeśli kodowanie bazy to latin2 to taka para: iso-8859-2 - pl_PL.ISO-8859-2 Laikiem może i jesteś, ale nie będzie nie chcę, byś dalej nim był. Ok wszedłem w TŁUMACZENIA oraz zmieniłem Kod lokalizacji na pl_PL.ISO-8859-2. I mam angielskie dni miesiaca na całym forum. AudioBas.pl - Twój Poradnik Car Audio StrefaCarAudio.pl - Twoje Forum Car Audio
Amfidiusz Opublikowano 16 Czerwca 2010 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Pokaż screena z ustawień ACP Ustawienia IP.Board po polsku!
Kamil Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2010 Chodzi o te: Czy jakieś inne sobie życzysz? AudioBas.pl - Twój Poradnik Car Audio StrefaCarAudio.pl - Twoje Forum Car Audio
Manager DawPi Opublikowano 17 Czerwca 2010 Manager Opublikowano 17 Czerwca 2010 Hm, a możesz skasować j.angielski? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Kamil Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2010 Mogę, pomyślnie usunięto. AudioBas.pl - Twój Poradnik Car Audio StrefaCarAudio.pl - Twoje Forum Car Audio
Manager DawPi Opublikowano 17 Czerwca 2010 Manager Opublikowano 17 Czerwca 2010 I bez zmian? No bez jaj.. To musi już zadziałać. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Amfidiusz Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Jest błąd w 3.1.1. Locale nie jest pobierane z php.ini. Na localhoście mam identyczny problem, co Kamil, a na swoim głównym nie mogę uzyskać angielskich ustawień. EDIT: Zgłoszenie odrzucone. Popełniłem błąd w ustawieniach - więc problem występuje tylko w instalacji Kamila. Ustawienia IP.Board po polsku!
maxx Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Nic nie da grzebanie w plikach językowych ani w bazie. Błąd jest w przekazywaniu zmiennej setlocale - i to jest chyba bug w IPBOARD. Trzeba więc "ręcznie" zmusić serwer do wyświetlania polskiej daty. Robi się to tak: W pliku index.php trzeba dodać na początku {za <?php} linux (i linuxopodobne - testowane dla dhosting.pl, home.pl, webh.pll): dla ISO-8859-2 setlocale(LC_ALL, 'pl_PL.ISO8859-2'); dla UTF-8 setlocale(LC_ALL, 'pl_PL'); Windows (testowane dla XAMPP): setlocale(LC_TIME, 'pl_PL', 'pl', 'Polish_Poland.28592'); Dziękuję za uwagę (copyright by maxx & php manual)
Manager DawPi Opublikowano 18 Czerwca 2010 Manager Opublikowano 18 Czerwca 2010 (copyright by maxx & php manual) Łaał. Co to? A poważnie to mam nadzieję, że wreszcie mu to pomoże.. Daleki byłem od takich środków. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Manager DawPi Opublikowano 18 Czerwca 2010 Manager Opublikowano 18 Czerwca 2010 Tak patrzę i patrzę i to powinno działać : /** * Central setlocale method so we can adjust as needed * * @access public * @param string Locale to set * @return void * @link http://community.invisionpower.com/tracker/issue-16386-language-locale-gives-error/ * @link http://community.invisionpower.com/tracker/issue-18424-change-lang-locale/ */ static public function setlocale( $locale='' ) { if( !$locale ) { return; } if ( stripos( $locale, 'tr_' ) !== FALSE ) { setlocale( LC_COLLATE, $locale ); setlocale( LC_MONETARY, $locale ); setlocale( LC_NUMERIC, $locale ); setlocale( LC_TIME, $locale ); setlocale( LC_MESSAGES, $locale ); } else { setlocale( LC_ALL, $locale ); } } intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Rekomendowane odpowiedzi