Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Dodatkowe pole w pasku profilu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Piszę do Was z zapytaniem, czy jest możliwe zmienić w ustawieniach (w ostateczności w kodzie) dodatkowe pole powiedzmy 'imię i nazwisko' w tym pasku po lewej stronie, gdzie jest avatar, grupa i ilość napisanych postów. Podczas rejestracji jest ustawione żeby obowiązkowo wpisać te dane, ale wyświetlają się tylko jak się wejdzie w profil użytkownika, a chciałbym żeby widniało przy każdym napisanym poście.

Z góry dziękuję za pomoc.

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)

Grupa: Kitten

Podziękowań: 245 *

Użytkownik nr: 20

Takie coś + do tego moje pole. Ogólnie chciałbym, żeby wyglądało mniej więcej tak:

Imię i nazwisko: ...

Grupa: Kitten

Podziękowań: 245 *

Użytkownik nr: 20

Edytowane przez oem
Opublikowano (edytowane)

Wejdz do panelu admina:

wybierz zarządzanie, po lewej masz : własne pola profilu, wybierz : dodaj pole i tworzysz to co Ci pasuje.

Kolejność określasz w oknie: >Porządek Wyświetlania

Edytowane przez ania07
Opublikowano

Wejdz do panelu admina:

wybierz zarządzanie, po lewej masz : własne pola profilu, wybierz : dodaj pole i tworzysz to co Ci pasuje.

Kolejność określasz w oknie: >Porządek Wyświetlania

No tak ale to w opcji 'własne pola profilu' to jest ustawianie pól przy rejestracji, które potem widać jak się wejdzie w profil użytkownika, a mi chodzi o to żeby było widać to co wpisał, czyli w moim przypadku imię i nazwisko, pod avatarem, koło postu, a w tamtej opcji takiego czegoś nie ma.

Opublikowano (edytowane)

Chodzi mi o coś w stylu tego, jak popatrzycie na prawo teraz, pod avatarem macie np. 'wersja', a ja chcę takie pole, tylko z 'Imię i nazwisko'.

Edytowane przez oem
Opublikowano

Chciał czy nie chciał musisz tak jak napisała ania07 i utworzyć odpowiednie pole "Custom Profile Fields". Aby informacja z tego pola pojawiła się za każdym razem wraz z opisem użytkownika przy postowaniu musisz zedytować bit skina LOOK & FEEL - >Skin Sets->nazwa skórki->Edit Template HTML->Topic View->RenderRow

Znajdź mniej więcej taki ciąg kodu:

{$author['title']}
       		{$author['member_rank_img']}
                	{$author['member_group']}</p>
       		{$author['member_posts']}<br />
       		{$author['member_joined']}<br />

W odpowiadającym Tobie miejscu dopisz kod generujący dane z dodatkowego pola który wcześniej utworzyłeś w panelu. Kod:

{$author['field_numer']} 

field_numer to nazwa kolumny z tabeli ibf_pfields_content w której znajdują się dane o nazwisku może być np. field_2 i wówczas mamy

{$author['field_2']} 

Można również ograniczyć widok nazwiska do zalogowanych użytkowników. Kod:

<if="$this->ipsclass->member['id']">
                                       <br />{$author['field_numer']}
                          </if>

Opublikowano

Tyle, że użytkownik, o ile pamiętam, to pole będzie maił na końcu całej listy, a z tego co pisał miało by być "pod avatarem" czy gdzieś w tych okolicach. Dlatego napisałem "W odpowiadającym Tobie miejscu dopisz kod".

Chyba, że rzeczywiście chodzi tylko o to aby się pojawiło to podany przez Ciebie sposób był by najsłuszniejszy. Chciał czy nie chciał wybierze sobie co potrzebuje :thumbsup:

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Wielkie dzięki Panowie i Pani :thumbsup:

:P

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.