Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, zainstalowałem forum IP Board 3.1.3 na darmowym serwisie gdzie jest 40MB przydzielone dla mojej strony. Przy próbie instalacji spolszczenia wyskoczył błąd:

Fatal error: Out of memory (allocated 22282240) (tried to allocate 4979727 bytes) in /homepages/44/d350992284/htdocs/forum/ips_kernel/classXML.php on line 578

Od razu się domyśliłem, że jest za mało pamięci i zgłosiłem się do hosta z prośbą o zwiększenie do 64MB lub nawet 80MB. Nie dostałem jeszcze odpowiedzi i wątpie czy ją w ogóle dostane. Słyszałem o jakimś sposobie przegrywania plików pojedyńczo na serwer - wtedy nie wystąpi błąd, tylko nie mam pojęcia jak mam wgrać pojedyńczo pliki skoro to są .xml, więc zwracam się z pytaniem do was :/

Edytowane przez mikakas122
  • Manager
Opublikowano

Witaj,

dlaczego korzystasz z darmowych rozwiązań? Wg mnie, by pojeździć merolem nie wolno lać etyliny 94.

Dlatego też - wysupłaj te kilka złotych i zakup płatny, ale o niebo lepszy, serwer.

A jeśli uparłeś się to właśnie wgraj spolszczenie modułami. Więcej informacji znajduje się w temacie z tym spolszczeniem, gdzie zapraszam.

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Jesteś pewny?

Do spolszczenia dołożony został folder "modules", w którym zawarte jest spolszczenie podzielone na moduły. Spolszczenie takie przeznaczone jest dla osób ze słabymi serwerami, u których import pełnego spolszczenia kończy się błędami.
  • Lubię to 1

---

Opublikowano (edytowane)

Aaa, no to sorki, ale i tak to już wiem, ale nie wiem jak je zainstalować oddzielnie ;d

e: ok już wiem, dzięki za pomoc

Edytowane przez mikakas122
Opublikowano

Ok już wiem, po prostu trzeba wszystkie te moduły wgrać, z tym, że zastąpią one orginalny język angielski. A może wystarczy wgrać plik na serwer i stamtąd go instalować zamiast uploadować?

Opublikowano

Ok dzięki, jeszcze jedno pytanie, żeby nie zakładać nowego tematu. Czy host ovh.pl wystarczy na forum? Nie przewiduje gigantycznych wejść, ale żeby nie było takich błędów typu własnie jak Out of memory..

Opublikowano

Po prostu już na ovh mam domenę, ale skoro tak mówisz, wiadomo możę jakie limity pamięci są na dhosting i lh? Chyba kupię ten pakiet kiwi, bo na moje forum powinno starczyć :P Na dhosting raczej będzie mnie tylko stać na najniższy pakiet, więc nie wiem czy jest sens. Dzięki za rady

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.