Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Zainstalowane aplikacje (nie modyfikacje)

Rekomendowane odpowiedzi

• Manager
Opublikowano

Witam,

nie jestem do końca pewny, czy taki temat był, a jeśli tak to dawno, więc pozwolę sobie na założenie nowego.

Otóż, chciałbym zebrać informacje o aplikacjach, jakie macie zainstalowane. Nie piszę tutaj o modyfikacjach, tylko o aplikacjach pełną gębą.

Chwalcie się. :-) Miło będzie również przeczytać uzasadnienie takiego, a nie innego wyboru!

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Z domyślnych mam tylko kalendarz, żeby urodziny pokazywał.

A poza tym:

Shoutbox - wiadomo do pogadania

Video System - filmiki z youtube wyświetla w sidebarze

Bouncy Radio Center - do słuchania muzyki

Login Logs - do sprawdzania wszystkich prób logowania na forum

Duplicate Members Logger - żeby zapobiec, a przynajmniej ograniczyć podwójne konta

Türkülerdir Sevdam...

Opublikowano

OK, to chwalimy się ^_^

• Shoutbox - bo podobno jest sercem każdej społeczności
  • IP.Board Member Map - żeby łatwiej było namierzyć tych, co łamią regulamin
  • (SOS30) Contact Form - ułatwia kontakt niezarejestrowanym użytkownikom (chociaż dziurawa aplikacja)
  • (IM) Manage Inactive Members - dodatkowy spam teoretycznie poprawiający statystyki
  • (Pav31) Tags System - chociaż w obecnej formie niestety wyłączony
  • (DP31) Update Modules - jak tłumaczyć, to do końca
  • (DP31) Referrals System - wygrana w konkursie ^_^
  • (SN) PM Viewer - wstyd się przyznać, ale mojej branży nieunikniony :(
  • (DP31) Search Logs - zdecydowanie polecam! Pomaga dostosować treść strony do oczekiwań użytkowników
  • Sitemap Generator - Przyznaje, lekko poprawił mi SEO. Niedługo zmiana na IP.SEO?
  • (e$30) Custom Sidebar Blocks - obecnie do niczego niewykorzystywana.

Kalendarz i portal wyleciały.

Swoją drogą, to autor wątku nie powinien dać przykładu? ^_^

Opublikowano (edytowane)

Swoją drogą, to autor wątku nie powinien dać przykładu? ^_^

Za mała baza danych dla tak długiego postu :D

Co do softu:

• Shoutbox
  • Member map
  • Duplicate Members Logger
  • ipProArcade
  • Custom Sidebar Blocks
  • New Topic Rules
  • Sitemap Generator
  • Auto Welcome Members

Edytowane przez macsch15
Opublikowano

Unreal Portal - system portalu, choć nie jest to może taka aplikacja jaką bym chciał, ale ważne że coś takiego jest.

Custom Pages - modyfikacja pewnego mooddera, niestety zapomniałem jak się nazywa :%-):

IP.Shoutbox - shoutboxik, standardowo.

Tags System - oczywiście Pavulona, bardzo fajna aplikacja.

Upload Images - taki system hostingu obrazków - prosty, szybki, bez zbędnych opcji.

Custom Sidebar Blocks - aby dodać różne boxy do sidebaru forum.

iRC-Chat - bramka IRC, nie każdy ma klienta irc to z poziomu konta usera forum może wbić na nasz kanał IRC.

Mumble System - bramka mumble mojego autorstwa.

Sitemap Generator - aby pajączki mogły po czym sobie pełzać.

Opublikowano

Calendar

Gallery

Blog

Downloads

IP.Nexus

IP.Content

IP.Shoutbox

IP.Tracker

(DP31) Update Modules

To te które są już skonfigurowane i gotowe do użycia. Forum nadal w budowie, lista aplikacji się powiększy na pewno.

Opublikowano

Jak już skończę forum (jeszcze około miesiąca prac) to z pewnością będę na nim was polecał. Dużo informacji i pomocnych modów znalazłem właśnie na invisionize.pl

Kto wie może nawet jakąś współpracę podejmiemy :)

A wszystkim polecam IP.Content, zakochałem się w nim po prostu ^^

• Manager
Opublikowano

Jak już skończę forum (jeszcze około miesiąca prac) to z pewnością będę na nim was polecał. Dużo informacji i pomocnych modów znalazłem właśnie na invisionize.pl

Kto wie może nawet jakąś współpracę podejmiemy :)

Dziękuję za miłe słowa. O współpracy możesz napisać, ale nie licz na jakieś pozytywne ustalenia.. :-)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Na razie świeżak jestem w sprawach IPB, mam ten soft w łapkach dopiero od niedawna.

Na razie uczę się pisać własne modyfikacje bo jest mi to potrzebne (aplikacja chyba bardziej tu pasuje jako słowo ale...).

Muszę też zrobić system upgradowania ipb tak żeby zmiany mi nie poleciały. Pewnie przez 2 repozytoria i kdiff to się to machnie.

A żeby offtopa nie było do mojej listy dołączyło IP.SEO, lista aplikacji imo bardzo pomocna nie tylko DawPiemu lecz także nowym takim jak ja, można poprzeglądać co kto ma i co może być nam (nowym) potrzebne. Polecam zamieszczenie gdzieś na forum dla nowych listy: "Najczęściej używane aplikacje" z krótkimi opisami co do czego.

Pozdrawiam i nurkuję w google :)

Edytowane przez nad1r
Opublikowano

Muszę też zrobić system upgradowania ipb tak żeby zmiany mi nie poleciały. Pewnie przez 2 repozytoria i kdiff to się to machnie.

Wiesz jak wygląda rzucanie nazwami, które pewnie tylko DawPi zrozumie? W książkach kogoś takiego nazywają 'bufonem' :P

Bo w sumie kogo to interesuje, co masz jeszcze do zrobienia? Chwal się tym, co już udało Ci się wykonać!

Polecam zamieszczenie gdzieś na forum dla nowych listy: "Najczęściej używane aplikacje" z krótkimi opisami co do czego.

Opublikowano
Wiesz jak wygląda rzucanie nazwami, które pewnie tylko DawPi zrozumie? W książkach kogoś takiego nazywają 'bufonem'

Dobra może jestem trochę "bufon" ale poradnik sklecę :P Bo przydać się to może wielu osobom, sprawdziłem forum niby informacji o tym nie ma. Może mnie docenisz :P

Bo w sumie kogo to interesuje, co masz jeszcze do zrobienia? Chwal się tym, co już udało Ci się wykonać!

Nie każdego może interesować to co robię, ale może ktoś się niedawno przez to przedzierał i pomocna rada dla mnie mu się przypomni :)

Pochwalę się na pewno, ale dopiero gdy skończę. Teraz nie mam czym jeszcze bo wszystko to "zainstalowany standard". Miejmy nadzieję, że dobrego admina INV.PL wychowa, i będzie się czym chwalić :P

Co do linku, to z tego co widzę znajdują się tam "modyfikacje". Chyba że to w zasadzie jedno i to samo. Nie znam się, nowy jestem, nadal nie przeszła mi pierwsza fascynacja IPB :P

Nie mogę edytować posta więc uaktualniam listę o aplikacje które przypadły mi do gustu z tych wymienionych tutaj (pierwszego posta można del).

Calendar

Gallery

Blog

Downloads

IP.Nexus

IP.Content

IP.Shoutbox

IP.Tracker

(DP31) Update Modules

IP.SEO

doszło:

iRC-Chat - dobrze znów widzieć pj'ta, na phpbb3 też używałem

(e$30) Custom Sidebar Blocks - oj bardzo się przyda :)

(SN) PM Viewer - przetestuję, w zasadzie może mi uratować tyłek przed "reklamiarzami" grasującymi przez PW

• Lubię to 1