Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Interesuje mnie wciąż rosnąca popularność gry(?) Metin. Jednak nie do końca rozumiem jej ideę. Jest to gra typu CS czy Warhammer, pozwalająca na rozgrywkę w sieci? Czy może jest to tradycyjny tekstowy RPG? No i do czego komu tyle forów? Klany? Support? Warez? Będę wdzięczny, jeśli ktoś pokrótce wytłumaczyłby dlaczego tylu dzieciaków się tym interesuje.

• Lubię to 3
Opublikowano

Mam kolegę który gra w Metina, również nie rozumiem co jest takiego interesującego w tej grze. Z tego co widziałem, stoi chłopek, macha mieczem krzyczy coś co brzmi jak "Kicha, kicha...". I tak... 1.5h.

Zupełnie nie rozumiem jak można w coś takiego grać, a są ludzie którzy spędzają na Metinie po kilkanaście godzin na dobę. Chore.

A jaka zadyma jest, jak ktoś komuś podpiepszy "Sandały", normalnie wojna osiedlowa!!! Wszyscy są podejrzani. :%-):

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Hej,

Interesuje mnie wciąż rosnąca popularność gry(?) Metin. Jednak nie do końca rozumiem jej ideę. Jest to gra typu CS czy Warhammer, pozwalająca na rozgrywkę w sieci? Czy może jest to tradycyjny tekstowy RPG? No i do czego komu tyle forów? Klany? Support? Warez? Będę wdzięczny, jeśli ktoś pokrótce wytłumaczyłby dlaczego tylu dzieciaków się tym interesuje.

Jeśli dalej Cię to interesuje to mogę opowiedzieć o co chodzi, w skrócie.

Gra jest oparta na nabijaniu poziomu, w zależności od poziomu, kolejny nabija się trudniej. Zdobywa się ekwipunek tzw. EQ. Jest możliwość zrobienia konia, zwykły - tylko do jazy, bojowy - można bić z niego, militar - posiada skille. Co to są skille? Wspomagają postać podczas zdobywania PD* oraz podczas PvP*. Jest możliwość posiadania yang. Yangi można kupić na allegro lub zdobyć w grze. Występuje również ItemShop, w którym można kupić wspomagacze - broń Boże, cheaty/hacki. Walutą w IS* są SM*, lecz żeby mieć SM trzeba posiadać PLN, bez tego ani rusz. By wbijać kolejny level musisz zabijać mooby*, na początku psy aż po jakieś ufoludki w grocie :o.

Są do wyboru 4 postacie: ninja, szaman, wojownik, sura.

Ogólnie rzecz biorąc fabuła jest rozbudowana, ale większość czasu na tą grę poświęcają 11 - 15-latkowie.

PD - Punkty Doświadczenia

PvP - Player Vs Player (rodzaj pojedynku)

IS - ItemShop

Mooby - Stwory, które musimy zniszczyć ! :D.

Yhym i jest to gra w sieci.

Tą mini-recenzje pisałem tu i teraz, o ile można to nazwać recenzją. :bubble:

btw.

Nie polecam, uzależnia, pochłania dużo czasu, wysępi każdy zarobiony grosz

Dzięki za uwagę;d. :woohoo:

Edytowane przez Reaver
  • Lubię to 2

CR.

Opublikowano

A ja sobie wszedłem do tego tematu jak gdyby nigdy nic, i po chwili pogrążyłem sie w naciskaniu przycisku "Wstecz" :blink:

Jest możliwość zrobienia konia

Widze Reaver że jesteś wyjątkowo ogarnięty w sprawach robienia koni B-)

• Manager
Opublikowano

A ja sobie wszedłem do tego tematu jak gdyby nigdy nic, i po chwili pogrążyłem sie w naciskaniu przycisku "Wstecz" :blink:

Wystarczy raz.

Widze Reaver że jesteś wyjątkowo ogarnięty w sprawach robienia koni B-)

Może ma stadninę. :szczerbaty:

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Nadal mnie fascynuje popularność tej gry. Próbowałem czytać dyskusje na forach poświęconych metinowi:

muahahahhahah ;* dobreee ja gram na kamerze (nie korzystając z sh/dh/tp) i jakoś nie mam bana ;o ba nawet na ox jestem na tym kamerze, gadam z gm i nic ;o jak ktoś nie chce czitować to i na modziku nie będzie a ja mam bo mam klienta na własnej grafice

...i chyba się poddam, bo za głupi jestem, żeby zrozumieć, o czym oni rozmawiają :(

• Lubię to 2
Opublikowano

Nadal mnie fascynuje popularność tej gry. Próbowałem czytać dyskusje na forach poświęconych metinowi:

muahahahhahah ;* dobreee ja gram na kamerze (nie korzystając z sh/dh/tp) i jakoś nie mam bana ;o ba nawet na ox jestem na tym kamerze, gadam z gm i nic ;o jak ktoś nie chce czitować to i na modziku nie będzie a ja mam bo mam klienta na własnej grafice

...i chyba się poddam, bo za głupi jestem, żeby zrozumieć, o czym oni rozmawiają :(

Chciałeś powiedzieć, że oni są za głupi, a nie Ty za głupi.

Mhm, tak sądząc po tej wypowiedzi, to wypowiada się doświadczony metinczyk :lol:.

Na takich nie ma siły. Lepiej idź w minecraft'a pograj :P.

CR.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Cytat

...i chyba się poddam, bo za głupi jestem, żeby zrozumieć, o czym oni rozmawiają

Jako , że sam w metka grałem z 4-5 lat mam jakieś info .

Kamerze / KamerMod - Dodatek do gry. Coś typu.. dopalacz czy jak to nazwać.. Po prostu zmienia grę, zmienia/dodaje różna grafikę.

Sh - Speed Hack

Tp - Teleport Hack

Gm - Game Admin

Znajdziesz mnie na LinkedIn

Opublikowano
Cytat

...i chyba się poddam, bo za głupi jestem, żeby zrozumieć, o czym oni rozmawiają

Jako , że sam w metka grałem z 4-5 lat mam jakieś info .

Kamerze / KamerMod - Dodatek do gry. Coś typu.. dopalacz czy jak to nazwać.. Po prostu zmienia grę, zmienia/dodaje różna grafikę.

Sh - Speed Hack

Tp - Teleport Hack

Gm - Game Admin

GA - Game Admin

GM - Game Master

CR.