Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukając możliwości zakupu tańszej licencji ( używanej ) znalazłem ogłoszenie o sprzedaży takowej licencji. Co najważniejsze koleś który chce to sprzedać jest z mojego miasta. Umówiłem się z nim, pojechałem do niego by sprawdzić jak to jest z ta tańszą licencją. Koleś postawił przy mnie forum na localhoscie - podczas instalacji wpisał klucz licencyjny, wszystko poszło łatwo i sprawnie.

Forum przetestowałem metodami jakie znalazłem w temacie

1. W prawym dolnym rogu napis Community Forum Software by IP.Board 3.1.4 jest podlinkowany.

2. Wpisując: http://www.localhost/test/admin/sources/index.html wyświetla mi You have reached this page in error, please use your back button to return to the forum. IP.Board gdzie IP.Board jest podlinkowane.

3. Nie działa mi metoda ( albo i działa ) http://localhost/test/index.php?ipscheck=1&key=ipscheck$1@@ bo wyświetla mi : <result>0</result> You do not have permission to view this page.

Człowiek jaki sprzedaje ta licencję chce za nią 180 zł więc cena jest naprawdę dobra ale nie wiem jak mam sprawdzić czy to jest w 100% legalna wersja.

Opublikowano

Witaj,

najlepiej gdyby sprzedawca pokazał Ci panel klienta IPSu z daną licencją.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano (edytowane)

A czy jak mu licencja wygasła to może zalogować się do tego panelu ? Z tego co mi mówił mi to licencja już 2 tygodnie temu wygasła i nie chce po prostu jej przedłużać i temu sprzedaje a sam sobie kupił xenforo i temu mu IPB nie jest potrzebne.

Pokusa jet duża ale nie chce w jakieś bagno wleźć - ech

Edytowane przez edek
Opublikowano

A czy jak mu licencja wygasła to może zalogować się do tego panelu ?

Tak, sam mam wygasłą licencję i nie mam z tym żadnego problemu.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

dobra panowie jeszcze dzisiaj postaram się go przycisnąć o takowy scrn. Myślicie że to wystarczy?

Opublikowano

Mieszka w moim mieście, umowę spiszę oczywiście ale boję się że zanim polska policja zadziała to IPS zrobi mi tak kolo tyłka że się nie pozbieram

Dobra zaryzykuję 180 zł to nie aż tak wielki pieniądz, forum zamknę jak coś i będe to wyjaśniał.

Opublikowano

A jeśli posiadam oryginalne pliki od IPS'u i wygasłą licencję a metoda nr 3 pokazuje mi Result: 0 to znaczy ze mam lewe pliki?

Opublikowano (edytowane)

Oboje macie problemy z czytaniem ze zrozumieniem? jak byk jest napisane że "Uwaga: metoda nie działa na nowych IP.Board."

Nowy IP.Board to początek wersji 3.x.x.

A jeśli posiadam oryginalne pliki od IPS'u i wygasłą licencję

O ile masz dostęp do panelu IPS i key licencji (Czyli że nie pobrałeś plików z jakiegoś nulleda) to jestes legalny.

Edytowane przez macsch15
Opublikowano (edytowane)

Oboje macie problemy z czytaniem ze zrozumieniem? jak byk jest napisane że "Uwaga: metoda nie działa na nowych IP.Board."

Nowy IP.Board to początek wersji 3.x.x.

A jeśli posiadam oryginalne pliki od IPS'u i wygasłą licencję

O ile masz dostęp do panelu IPS i key licencji (Czyli że nie pobrałeś plików z jakiegoś nulleda) to jestes legalny.

ja nie mam problemów z czytaniem - opisałem tylko metody jakimi staram się sprawdzić czy ktoś kto mi chce sprzedać skrypt wraz z kluczem który wpisywał instalując na localhoscie skrypt IPB i wcale nie muszę mieć dostępu do panelu skoro kupuje go z drugiej ręki a nie od IPS-u. Wszystkie testy skrypt przechodzi poprawnie w panelu admina nie pokazuje że są jakieś problemy a z tego co wiem w nulledach nie wyświetla IPS Latest News oraz IPS Latest Blogs bo to maja po blokowane a tu wszystko śmiga. Temat założyłem bo chciałem się upewnić - chcę zmienić skrypt ale nie za cenę bycia nielegalnym!!

Jutro jadę go kupować, spisze umowę i mam nadzieję że do więzienia mnie nie wsadzą :)

Edytowane przez edek
Opublikowano

ja nie mam problemów z czytaniem - opisałem tylko metody jakimi staram się sprawdzić czy ktoś kto mi chce sprzedać skrypt wraz z kluczem który wpisywał instalując na localhoscie skrypt IPB i wcale nie muszę mieć dostępu do panelu skoro kupuje go z drugiej ręki a nie od IPS-u. Wszystkie testy skrypt przechodzi poprawnie w panelu admina nie pokazuje że są jakieś problemy a z tego co wiem w nulledach nie wyświetla IPS Latest News oraz IPS Latest Blogs bo to maja po blokowane a tu wszystko śmiga. Temat założyłem bo chciałem się upewnić - chcę zmienić skrypt ale nie za cenę bycia nielegalnym!!

Jutro jadę go kupować, spisze umowę i mam nadzieję że do więzienia mnie nie wsadzą :)

Od początku dziwił mnie sens tego tematu, ale dopiero teraz właściwie napisałeś o co Ci chodzi. W tej sytuacji - nie kupuj. Samym kluczem licencji możesz się za przeproszeniem "podetrzeć". Sprzedaż używanej licencji = przekazanie pełnego dostępu do konta klienta IPS. Po czym nowy właściciel sam sobie przepisuje dane dostępowe i osobowe.

Opublikowano

acha - no to wszystko jasne - jak kolo mi nie da dostępu do tego panelu IPS-u to go oleję. A miało być tak pięknie :(

Opublikowano

Zgadza się. Sprzedaż licencji to w zasadzie jedynie przekazanie danych logowania do panelu. Pliki i klucz są jedynie niewymaganymi dodatkami.

A na przyszłość nie zrażaj się niskimi cenami. Kto nie ryzykuje, ten nie ma. Ostatnio udało mi się wyrwać licencję w podobnej cenie z jeszcze 5-miesięcznym supportem ;)

Opublikowano

Fajnie - dzięki panowie za pomoc - jutro się wszystko rozstrzygnie - może zawitam w wasze szeregi :)

Opublikowano

Fajnie - dzięki panowie za pomoc - jutro się wszystko rozstrzygnie - może zawitam w wasze szeregi :)

Powodzenia! :)

ps. Farciarz, ja najwcześniej we wtorek ;)

Nie ma Bogini poza Boginią, która jest Waszą Boginią. Nie ma ruchu eryzyjskiego poza ruchem eryzyjskim, którym jest Ruch Eryzyjski. A każdy Korpus Złotego Jabłka jest ukochanym domem Złotego Robaka. Chwała Eris! 23!

Opublikowano

może zawitam w wasze szeregi :)

I bez tego możesz.. Via status Turela. :)

A dziękuje zawsze miło tu zajrzeć :) choć początki miałem trudne :)

Powodzenia! :)

ps. Farciarz, ja najwcześniej we wtorek ;)

:) mam nadzieję że właśnie siedzisz i wklepujesz kolejna linijkę uB bo na to też czekam :)

Pozdrawiam wszystkich :)