Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Powiadomienia e-mail bez numeru forum oraz numeru postu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jeden z użytkowników forum poinformował mnie, że powiadomienia e-mail nie zawierają numer forum oraz numeru postu. Czyli wyglądają tak:

Temat znajduje się tutaj: http://www.forum.pl/index.php?showtopic=

Chciałem sprawdzić, czy problem faktyczne występuje i w tym celu z testowego konta napisałem nowy temat i włączyłem jego natychmiastową subskrypcję. Następnie z innego konta odpisałem i... nie dostałem żadnego powiadomienia.

W związku z tym mam dwa pytania:

- gdzie sprawdzić treść wysyłanych powiadomień (czy faktycznie nie ma numer forum i posta)?

- jaka może być przyczyna nieotrzymywania powiadomień w obserwowanych tematach? Inne maile (np. powiadomienia o pw dochodzą)

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano

Dzięki za sugestię, wgrałem spolszczenie IP.Board 3.2.2 1.6.1, ale powiadomienia jak nie dochodziły, tak nie dochodzą nadal.

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano

Subskrypcję mam włączoną, dowód tutaj - http://img.pl/CDGXdDJ

Adres e-mail też jest prawidłowy, bo dostaję powiadomienia o nowych prywatnych wiadomościach.

Inni użytkownicy forum też nie dostają powiadomień, albo powiadomienia zawierają nieprawidłowy link.

Opublikowano

A zauważyłeś, że w profilu masz masę opcji od powiadomień?

Upewnij się, że tam przy "Powiadom mnie o nowych odpowiedziach w śledzonych tematach" masz włączoną opcję Powiadomienia/E-mail

Tego nie zauważyłem :) Aktualnie wygląda to u mnie tak - http://img.pl/z2Jj4Iy - trochę to niepraktyczne, bo skoro w danym temacie zaznaczam subskrypcję, to i tak jej nie dostanę z powodu ustawień w profilu. Czy w poprzednich wersjach skryptu też to było tak ze sobą "powiązane"?

Wykonane, ale nic to nie dało. Po zaznaczeniu opcji w profilu użytkownika (patrz wyżej) dostałem powiadomienie, ale wygląda tak - http://img.pl/uRtSbTi - nadal link jest niepoprawny i wydaje mi się, że w tytule też czegoś brakuje w nawiasie [ ]?

Opublikowano

No dobrze, ale nadal pozostaje nierozwiązany problem treści powiadomień :) Czy gdzieś w panelu admina można sprawdzić i zweryfikować poprawność tych powiadomień?

Opublikowano

Znajdź bit języka subs_with_post i zmień go na:

<#NAME#>,

<#POSTER#> właśnie dodał odpowiedź w temacie, który obserwujesz zatytułowanym '<#TITLE#>'.

----------------------------------------------------------------------

<#POST#>

Temat znajduje się tutaj:

<#URL#>

Jeśli w panelu użytkownika wybrałeś natychmiastowe powiadomienie o nowych odpowiedziach w tematach, będziesz otrzymywał informacje o każdej nowej odpowiedzi w obserwowanych tematach. W przeciwnym razie tylko jeden e-mail jest wysyłany dla każdego obserwowanego tematu. Wynika to z limitu e-maili wysyłanych na twoją skrzynkę odbiorczą.

Wyłączenie obserwacji:

W każdej chwili możesz wyłączyć obserwację tutaj: <#UNSUBCRIBE_URL#>

• Lubię to 1

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Zanim zmienię jego zawartość, to jeszcze wkleję go tutaj - widać pewne różnice. czego to pozostałość? Tak wyglądało to w poprzedniej wersji?

<#NAME#>,

<#POSTER#> właśnie napisał odpowiedź w temacie, który obserwujesz zatytułowanym '<#TITLE#>'.

<#POST#>

Temat znajduje się tutaj:

<#BOARD_ADDRESS#>?showtopic=<#TOPIC_ID#>&view=getnewpost

Jeśli w panelu użytkownika wybrałeś natychmiastową notyfikację o nowych odpowiedziach w tematach, będziesz otrzymywał informacje o każdej nowej odpowiedzi w obserwowanych tematach. W przeciwnym razie tylko jeden e-mail jest wysyłany dla każdego obserwowanego tematu. Wynika to z limitu e-maili wysyłanych na twoją skrzynkę odbiorczą.

Wyłączenie obserwacji:

W każdej chwili możesz wyłączyć obserwację poprzez zalogowanie się do panelu użytkownika i kliknięcie na odnośnik 'Obserwowane tematy' znajdujący się w sekcji 'Forum'.

Opublikowano

No teraz link w powiadomieniu działa prawidłowo :)

Został jeszcze tytuł maila z powiadomieniem - co tutaj trzeba zmienić?