Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Pytanie mam dosyć zawiłe, ale postaram się opisać sedno problemu jak najdokładniej. Jakie są możliwości na IPB 3.2.3 dodania grafiki przy nazwie kategorii? Chodzi o to, że na moim forum mamy kilka ważniejszych kategorii, które odróżniamy za pomocą grafiki. Np. seria telefonów Walkman zamiast napisu Walkman ma wstawioną grafikę z ikoną Walkmana. Tutaj przykładowy screen kategorii normalnej, a poniżej z grafiką: post-1614-0-38948800-1326038174.png Na starym skrypcie 3.1.4 i wcześniejszych nie było z tym problemu, bo było w ACP dodatkowe pole na taki kod. Na 3.2.0 wzwyż trzeba wstawić kod w miejsce nazwy kategorii, jeśli chce się mieć obrazek zamiast nazwy. Sęk w tym, że zaczęły się narzekania, bo podczas przeglądania forum przez tapatalk, użytkownicy zamiast obrazka widzą kod:

screenshot201201081253.png

Dodanie obrazka po nazwie nie wchodzi w grę, bo wtedy nazwa kategorii przekroczy dozwoloną ilość znaków i z forum robi się jesień średniowiecza ( przerabiałem to, pozostaje naprawa przez PMA). Moje pytanie zatem brzmi, jak sprawić, żeby np. obok / pod nazwą kategorii (poprawnie wyświetlaną przez tapatalk) był obrazek z logiem charakteryzującym daną kategorię? Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki :)

Pozdrawiam, Jurij

Edytowane przez Jurij
Opublikowano (edytowane)

http://forum.invisionize.pl/topic/28030-dp32-forum-icons/

Proszę oto ta modyfikacja.

Edytowane przez Webspy
  • Lubię to 1
Opublikowano

Po wielu testach muszę stwierdzić, że generalnie to jest to o co mi chodziło :) Mam jeszcze tylko pytanie - da się zrobić tak, aby te ikonki były wyświetlane po nazwie danego forum, a nie przed? :)

I nie myl kategorii z forami, bo tam inaczej się grafiki wstawia ;)

Wiesz, ja od dawna główne fora mam ustawione jako kategorie na subfora więc z przyzwyczajenia nazywam je kategoriami ;)

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.