Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od aktualizacji forum do najnowszej wersji nie mogę się opędzić od spamerów, ciągle rejestrują się nowi, aktualizują swój status wpisując jakieś linki, tworzą 1-2 tematy wpisując jekieś linki i znikają. Jak sobie mogę z tym poradzić, bo ciągłe pilnowanie doprowadza mnie do szału? Dodam, że recaptcha mam włączone.

Prosze o poradę.

baner_dolny.png
Opublikowano

Cześć, też mam ten problem - chłopaki tutaj zalecają pytania dodatkowe dodać do captchy w panelu admina, ale z tego co próbowałem nie wiele to pomaga... Możesz też włączyć rejestrację użytkowników poprzez akceptację admina, ale to też żmudny proces... Tak czy siak jest tego masa...

• Manager
Opublikowano

Takie, by spamboty nie odpowiedziały - żadne pytania matematyczne, a jeśli już to w stylu jak u nas "2 plus siedem = " - do tego odpowiedź słowna, a nie liczbowa itd.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano
Nie mam takowych, a jakie sugerujecie?

Najlepiej takie, żeby dotyczyły tematyki Twojego forum i większość potrafiła na niej odpowiedzieć, np. jaka jest stolica Polski?

• Lubię to 1
Opublikowano

Najlepiej takie, żeby dotyczyły tematyki Twojego forum

Tylko i wyłącznie takie! Dzięki temu dajesz użytkownikom do zrozumienia, że traktujesz ich poważnie i profesjonalnie.

U siebie na laxerze ustawiłem takie pytania:

How many 's' letters are there in the word 'lacrosse'?

What is the middle letter in the name of 'Brine'?

How many players of one team are there on the field during the game?

How many letters does the name 'Laxer' consist of?

Opublikowano

Odpowiednio skonfigurowane tzn włączone tylko? :) Przykładowa lista (do każdego typu forum)

Podaj nazwę tego forum. (bez sloganu...)

Stolicą Polski jest...?

Dokończ nazwę przeglądarki internetowej... "Mozilla ..."

Dokończ nazwę przeglądarki internetowej... "Google ..."

Dokończ równanie... Dwa plus 2 minus jeden równa się? (podaj słownie)

Przepisz podane słowo od tyłu "k a j a k" (bez spacji)

Osiem minus 7 równa się? (podaj słownie)

Warszawa jest stolicą...

i powinno być ok? ;)

Opublikowano

Zapewne jest domyslnie losowo, gdyż opis ustawień brzmi tak:

Enable questions and answers?

You can configure questions and answers to add a unique challenge system to your registration process. It is difficult for spam bots to bypass this sort of protection.

W grupie: Security and Privacy

:) po kliknięciu w configure questions and answers przechodzi do ustawień gdzie można dodawać pytania / odpowiedzi, więc w IPB 3.1.2 (:P) chyba nic dodatkowego nie ma ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam pytanie wlasnie odnosnie tego bo jestem nowy w IPB i nie mam pojecia gdzie takie pytanie i odpowiedzi ustawic w ACP. Moze ktos mi wytlumaczyc co i jak mam wszystko ustawic? Bylbym bardzo wdzieczny za odpowiedz.

Opublikowano (edytowane)

To dosyć proste. Jeśli masz 3.x.x i tłumaczenie z tego forum, to wszystko jest opisane: ACP > System > Narzędzia > Pytania i odpowiedzi. Reszta w tym wątku. :)

Ups.. - nie jestem pewien czy ta opcja była poniżej 3.2 (skleroza).

Edytowane przez Gonzo
  • Lubię to 1
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.