Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Pytania o IP.Board, plan działania, najlepszy hostin.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Zamierzam kupić licencje na ip.board i mam odnośnie tego kilka pytań.

Czy opłaca się kupować hosting od ip ? W skali kilku lat - długoterminowa działalność forum lepiej zakupić osobno licencje oraz osobno hosting ?

Jeśli tak to jaki hosting NAJLEPIEJ Z AMERYKAŃSKICH Hostingów.

Cena tutaj nie gra roli, wszystko ma być stabilne, bezpieczne.

Edytowane przez winkey
Opublikowano

Czy opłaca się kupować hosting od ip ?

Nie.

W skali kilku lat - długoterminowa działalność forum lepiej zakupić osobno licencje oraz osobno hosting ?

Oczywiście osobno licencja i hosting.

Jeśli tak to jaki hosting NAJLEPIEJ Z AMERYKAŃSKICH Hostingów.

Tutaj Tobie nie doradzę bo nie znam dobrych amerykańskich hostingów, zapytaj się na WHT.pl. :)

Opublikowano (edytowane)

Dziękuje za odpowiedź. Jeszcze pytanie odnośnie licencji. Licencje kupuje się na ? okres 6 miesięcy ? Później mamy skrypt ale brak dostępu do aktualizacji ? Czy ip mają prawo zablokować stronę przez niewłaściwa treść ?

Jest ktoś kto mógłby polecić naprawdę rzetelną firme hostującą ? Firma niekoniecznie musi być amerykańska lecz maszyny muszą być poza terytorium polski - najlepiej ameryka etc...

Edytowane przez winkey
Opublikowano

Licencje kupuje się na ? okres 6 miesięcy ? Później mamy skrypt ale brak dostępu do aktualizacji ?

Dokładnie.

Brak aktualizacji + supportu.

Czy ip mają prawo zablokować stronę przez niewłaściwa treść ?

Nie. Prędzej hosting.

Opublikowano

Ok. Dziękuję za odpowiedź po raz drugi. Teraz czekam na jakieś porady odnośnie hostingu. Tak jak wspomniałem hosting który nie ograniczy nas odnośnie transferu, użytkowników online - w zagranicznej lokacji.

Co myślicie o hosting od yahoo badz http://www.justhost.com/ ?

Opublikowano

Nie będę tłumaczył dokładnie w czym rzecz, lecz hosting kupuję przez spółkę w tamtym rejonie. No ale napisałem, może być firma polska lecz serwer musi być koniecznie z tamtego rejonu - inne noty prawne.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja szczerze polecam hosting jakim jest Unix Storm. Sam mam zamiar postawić na nim forum jak tylko wymyślę jakąś ciekawą tematykę :P Tam od razu możesz zakupić domenę i bez żadnych problemów podłączyć pod forum.

01001001 01010000 00101110 01000010 01101111 01100001 01110010 01100100

Opublikowano

Ja szczerze polecam hosting jakim jest Unix Storm. Sam mam zamiar postawić na nim forum jak tylko wymyślę jakąś ciekawą tematykę :P Tam od razu możesz zakupić domenę i bez żadnych problemów podłączyć pod forum.

Ja tam ci polecam nasz polski hosting lh.pl

Czytanie ze zrozumieniem naprawdę jest dla Was przerostem ambicji?