Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chcę kupić używaną licencję. Oto kilka pytań:

1) Co konkretnie powinienem dostać od sprzedawcy? Wiem, że cam klucz nie wystarcza...

2) Czy kupując aktywną licencję będę musiał płacić za zmanę danych i zmienę domeny?

3) Koszt przedłużenia wygasłej domeny to 25$, a czy zmiana domeny coś wtedy kosztuje?

Opublikowano

1) Konto na InvisionPower.com

2) Jeśli będziesz chciał przenieść licencję na inne konto to będziesz musiał zapłacić.

3) Koszt przedłużenia licencji to 25$, jeśli zmieniasz domenę to wystarczy tam wstukać klucz licencyjny.

• Lubię to 1
Opublikowano

2) Jeżeli chodzi o przeniesienie licencji na inne konto, to

a) ile to kosztuje?

b) czy warto? szkoro dostanę poassy do konta itd

4) Licencja jest przypisana do domeny? Czy jeśli bym kupił aktywną licencję to za zmianę domeny bym musiał zapłacić?

Opublikowano

Podsumowując:

1) Od sprzedawcy powinienem dostać dostęp do panelu oraz klucz.

2) Transfer licencji na inne konto kosztuje 20$. Tak czy inaczej jeśli chcę prowadzić forum na "używanej" licencji to muszę się liczyć z kosztem 20$ jeśli domena będzie inna niż pierwotna.

3) Koszt przedłużenia licencji to 25$.

4) Licencja jest przypisana do domeny i nie da się bezpłatnie zmienić adresu przypisanego do klucza.

Jeśli się mylę proszę o sprostowanie.

Ostatnie pytania:

Przedłuzając licencję, nie da się zmienić danych? Przy wygasłej muszę płacić 25$ za przedłużenie i 20$ za zmianę domeny przypisanej do klucza/zmienę profilu.

Przy aktualnej licencji płacę jedynie 20$ za zmianę przypisanej strony www/konta przypisanego do licencji.

Jeżeli sprzedawca twierdzi, że nie pamięta maila, to czy jest możliwość zmiany właściciela licencji bez posiadania owego maila?

Ma dostęp do panelu (widzę screeny zamazanego klucza itd), ale podobno nie pamięta maila.

----------------------------

Zaraz powędrują plusy do osób które przyczyniły się do rozwiania moich wątpliwości.

Opublikowano

jeżeli sprzedawca twierdzi, że nie pamięta maila, to czy jest możliwość zmiany właściciela licencji bez posiadania owego maila?

Ma dostęp do panelu (widzę screeny zamazanego klucza itd), ale podobno nie pamięta maila.

Co znaczy "nie pamięta maila". To w takim razie jak się chcesz zalogować do swojego konta na IPS aby dokonać tam JAKICHKOLWIEK zmian typu: przedłużenie licencji, transferowanie licencji, zakup dodatków, download. Jeżeli sprzedawca sprzedał Ci konto z zapomnianym mailem, to IPS może Ci robić straszne problemy ze zmianą takiego maila. Hasło można przypomnieć GDY SIĘ ZNA maila ale maila przypomnieć się nie da. Dopóki więc sobie prawowity właściciel licencji nie przypomni maila, nie kupuj takiej licencji, bo w takim razie screeny aktywności NIC nie znaczą. Licencja może pochodzić z innego konta i będzie szybko zbanowana.

Co do całej reszty,- tak, dobrze rozumiesz.

• Lubię to 1
Opublikowano

O ile dobrze pamiętam raz na pół roku można zmienić bezpłatnie adres URL przypisany do domeny.

Co do zapomnianego e-maila , to że on Ci pokazuje screeny nic nie znaczy bo można ich setki znaleźć w necie.

(Skoro ma screeny to jakoś je zrobił ? skoro jakoś je zrobił to w panelu IPSu ma dostęp do swojego e-maila....)

pre_1351867060__user_cp_-_invision_power_services_2012-11-02_14-37-00.png

Szczerze śmierdzi mi tu jakimś wałkiem , uważaj żeby Cię nie wyrolował ;)

• Lubię to 1

pre_1383606035__stonefly2.gif

Opublikowano

Dzięki wszystkim (zaraz plusy polecą).

Aby się nie nadziać na oszusta, założyłem tutaj temat :)

Mało się orientuję w tematyce for IP stąd pytania.

Dzięki jeszcze raz.

Proszę jeszcze tematu nie zamykać. Na chwilę obecną nie mam pytań, jednak za np. dwa dni nie chcę tworzyć nowego tematu z kolejnymi pytaniami (chyba, że administracji to nie przeszkadza, to proszę zamknąć).

Jeszcze raz dzięki.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o wysłanie wiadomości do jednego z członków ekipy zarządzającej.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.