Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Manager
Opublikowano

Witam,

mam oto takie domeny:

• www.invisionize.pl
  • www.invisionpower.pl

Chciałbym je jakoś wykorzystać w celach związanych z IP.Board, ale pomysłu brak :huh: Co proponujecie? Zachęcam do gorącej dyskusji :P

DawPi

posiadam też inne domeny związane z IP.Board, ale te są niejako 'najlepsze' :P

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy to pod domena www.invisionize.pl zrobiłbym polska wersje invisionize z podobnym systemem z modami skinami etc. Skin i układ ten sam :P

Kwestia tylko dogadania sie z serwisem invisionize :huh:

Spolszczone buttony dla skinów: eco-skin-2_3, IPB Enhanced 2.2 | Potrzebujesz spolszczenia buttonow do nowego skina? Pisz śmiało

;)

Opublikowano

czemu ? :>

Spolszczone buttony dla skinów: eco-skin-2_3, IPB Enhanced 2.2 | Potrzebujesz spolszczenia buttonow do nowego skina? Pisz śmiało

;)

• Manager
Opublikowano

No tak Panowie, ale na oryginalnym ize siłą pociągową jest forum, a takiego czegoś po prostu nie chcę robić. Mamy dwa najlepsze forum supportowe IP.Board ( invisionboard.pl i to forum :huh: ) więc myślę, że pomysł z ize nie jest do końca dobry, ale zły też nie - jest tylko jeden myk. Gdybym chciał coś takiego robić to wszystko fajnie pięknie, ale nie ma możliwości, przynajmniej na początku zebrania ludzi, którzy wzięli by się ostro do pracy i za darmo. Jak wiadomo w Polsce skiniarzy jest mało, a ci co są to prawie nic za darmo by nie zrobili, tylko kasa kasa kasa.. Nawet za małe głupoty. Więc robić okrojony serwis do modów też nie bardzo mi pasuje.

To musi być coś 'oryginalnego', ale związanego z IP.Board, mam pewien pomysł, ale jeszcze go analizuję i nie wiem co z tego wyjdzie, więc na razie bez szczegółów.

Czekam na kolejne opinie, a za te jak na razie dziękuję.

DawPi

---

Opublikowano
To musi być coś 'oryginalnego', ale związanego z IP.Board, mam pewien pomysł, ale jeszcze go analizuję i nie wiem co z tego wyjdzie, więc na razie bez szczegółów.

Hmm... jeżeli to ma być coś oryginalnego to może to być sklep z modami, skinami i innymi rzeczami do IPB.

Nie wiem, ale taka jest moja propozycja (słaba... :huh:...)

Opublikowano

Myślę ze brakuje dobrego miejsca(dla tych co nie inglish :P ) gdzie po polsku można by uzyskać konkretną pomoc ściągnąć moda rozumiejąc dokładnie do czego on służy , możliwe ze są osoby które piszą jakieś mody , skiny czy inne udogodnienia ale z jakiś powodów nie chcą lub nie mogą umieszczać tego na invisionize

taki o to pomysł :huh:

jam_artists_button.png

Opublikowano

dobrze więc przyjmijmy że właśnie postawiłem z trudem ipb potrzebuje moda (lub chcę zobaczyć jakie mody można zastosować w moim ipb - może mi się coś przyda) i przyjmijmy ze angielski nie jest niestety moją mocną stroną

wchodzę na invisionize mody wybieram ipb x.x.x i przeglądam jest tylko mały problem nie znając angielskiego nie wiem co ten mod ma robić, druga sprawa support moda, nie działa mi i co mam zrobić przecież nie napisze tam nic bo angielski...to próbuję na polskich forach i odpowiedzią jest link do supportu na forum invisionize .

Więc wydaje mi się ze strona /forum gdzie byłyby wszystkie mody opisane po polsku i z ewentualnym supportem w języku którego techniczne określenia są zrozumiałe było by ciekawą alternatywą dla tego co mamy dziś

takie invisionize po polsku tyle ze stronka z ładnym działem download z jakimiś info z ipb na stronie głównej jak będzie więcej ludu to pewnie i znajdą się tacy co wstawią jakieś swoje skiny , mody (szczególnie jak się nie będzie ich zniechęcać tekstami typu - lepiej nie mieszać w kodzie :huh: ) na forum można założyć dział w którym można by zgłaszać pomysły lub zapotrzebowanie na mody(nie kiedy o pomysł jest ciężej niż o zrobienie moda)

na stronie mogły by być podstawy html , php , javascript i ajax coś na kształt html dla zielonych , przykłady prostych zmian w skinach , co gdzie jest który template jest odpowiedzialny za który element wyglądu forum i wszystko w jednym miejscu

a co do osób które coś stworzyli może nie wstawiają bo a:nie znają angielskiego b: chcieliby żeby ktoś po testował najpierw(ktoś z kim może się dogadać w ojczystym języku)

a co do skinów to w opcji dodania pliku niema nawet takiej kategorii

tak myślę że to chciałbym mieć wchodząc na taką stronę / forum

Pozdrawiam offroad

jam_artists_button.png

Opublikowano

Popieram pomysł offroad jak zrobimy coś godnego uwagi to użytkownicy/ programiści/ graficy sami przyjdą niestety na wszystko potrzeba czasu….

Jeśli chodzi o kase to myślę ze na dobry początek wystarczy ludziom dziękuje ( bądź, co bądź, ale samo pokazanie się i swoich prac już jest dobra reklamą) a potem, jeśli taki portal/suport odniesie sukces można rozmawiać o zarobkach :huh:

;)

• Manager
Opublikowano

Bardzo cenne rady :huh: Przemyślę je. Dziękuję.

a co do skinów to w opcji dodania pliku niema nawet takiej kategorii

Masz jakieś swoje skiny, które chciałbyś tutaj umieścić? Jak masz to stworzenie kategorii problemem nie jest :P

Popieram pomysł offroad jak zrobimy coś godnego uwagi to użytkownicy/ programiści/ graficy sami przyjdą niestety na wszystko potrzeba czasu….

Jeśli chodzi o kase to myślę ze na dobry początek wystarczy ludziom dziękuje ( bądź, co bądź, ale samo pokazanie się i swoich prac już jest dobra reklamą) a potem, jeśli taki portal/suport odniesie sukces można rozmawiać o zarobkach :P

Słusznie..

Jak pisałem, przemyślę sprawę i napiszę co myślę o tym.

Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie wypowiedzi i zachęcam do pisania nowych :P

DawPi

---

Opublikowano

mamy na forum magika od skinów , rozmawiałem i chętnie wrzuci tyle ze to potrwa bo ma inne sprawy na głowie a chce parę poprawek zrobić ale myślę ze jakiś skin w ciągu 2 tyg jest osiągalny

jam_artists_button.png

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Szczerze powiedziawszy to pod domena www.invisionize.pl zrobiłbym polska wersje invisionize z podobnym systemem z modami skinami etc. Skin i układ ten sam ;)

Kwestia tylko dogadania sie z serwisem invisionize :huh:

zgadzam sie z tobą .. , ja bym tak samo zrobił ;) brakuje takiego polskiego portalu gdzie znalazło by sie mody,skiny,emoty i inne pierdoły ;)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam,

mam oto takie domeny:

• www.invisionize.pl
  • www.invisionpower.pl

Chciałbym je jakoś wykorzystać w celach związanych z IP.Board, ale pomysłu brak :) Co proponujecie? Zachęcam do gorącej dyskusji :)

DawPi

posiadam też inne domeny związane z IP.Board, ale te są niejako 'najlepsze' :)

Postaw sobie drugi support.

Nic tak dobrze nie robi jak zdrowa konkurencja. :)

Opublikowano
I co sądzicie o wykorzystaniu jednej z podanych domen? Warto było?

Nie wiem, bo nie obserwowałam ... jestem tu od niedawna i ja wiem co bym zrobiła z jedną z tych domen.

Ale na publiku nie powiem, bo nie będę szastać pomysłami. :)

No powiem jak się pomysł zainteresowanym nie spodoba :)

• 4 lata później...
Opublikowano

Może pyknij bloga? Sama domena jak domena, ale jeśli coś się na niej dzieje, jest jakaś treść, która podwyższa pagerank i poprawia jej pozycję w Google, wartość domeny rośnie. Tak dla Ciebie, jak przy odsprzedaży.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.