Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ibEconomy v2.1.1. PL

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez adrian218,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników tego świetnego supportu IPB. Mam mały kłopot, gdyż niedawno zainstalowałem ibEconomy v2.1.1. PL i gdy otwieram sklep nie mam obrazków tylko tak jakby "wygaśniętą grafikę". Kiedy wszedłem na inne forum by sprawdzić jaka ścieżka jest tych obrazków w FTP sprawdziłem, iż:

/public_html/public/style_images/master/eco_images

Więc postanowiłem podmienić pliki. Oczywiście zapisałem na dysk grafikę z forum, na którym wszystko pięknie działało.

Tak więc po zamianie, wszedłem w ACP i kliknąłem "Przebuduj ibEconomy". Liczyłem, że problem pięknie i pomysłowo rozwiązałem, lecz tu niespodzianka. Bo nadal mam to co miałem czyli:

57096179623488222264.png

Dodam, że korzystam z IPB 3.4.3 i myślałem, że ibEconomy jest z nią kompatybilne. 

Proszę o jak najszybszą pomoc.

• Rozwiązanie
Opublikowano

Bo jest kompatybilne sprawdź jak nazywa się twoja paczka obrazków w public/style_images/ i tam wrzuć obrazki z folderu modyfikacji z katalogu /public/style_images/master , pamiętaj , że master to tylko nazwa domyślnego stylu ipb więc nie kopiujesz tego folderu tylko jego zawartość do paczki z obrazkami twojego skina , a odszukać ją możesz klikając na ten brak grafiki  prawy klawisz myszki / skopiuj adres url i już.

• Lubię to 1

Nie bądź pijawką. Rozwiązałeś problem? Podziel się rozwiązaniem na forum.

Małe jest piękne ale.... duże bardziej cieszy.

Opublikowano (edytowane)

Bo jest kompatybilne sprawdź jak nazywa się twoja paczka obrazków w public/style_images/ i tam wrzuć obrazki z folderu modyfikacji z katalogu /public/style_images/master , pamiętaj , że master to tylko nazwa domyślnego stylu ipb więc nie kopiujesz tego folderu tylko jego zawartość do paczki z obrazkami twojego skina , a odszukać ją możesz klikając na ten brak grafiki  prawy klawisz myszki / skopiuj adres url i już.

Lecz nie ma tam folderu takiego jaki wyszukałem już wcześniej czyli:

public/style_images/animate/eco_images/

#Edit. A może utworzyć takowy folder ?

Edytowane przez Misztela
Opublikowano

public/style_images/animate/

To folder z obrazkami twojego skina tak ? Jeśli tak to z modyfikacji economy kopiujesz z katalogu master pliki do swojego skinu

Nie bądź pijawką. Rozwiązałeś problem? Podziel się rozwiązaniem na forum.

Małe jest piękne ale.... duże bardziej cieszy.

Opublikowano

public/style_images/animate/

To folder z obrazkami twojego skina tak ? Jeśli tak to z modyfikacji economy kopiujesz z katalogu master pliki do swojego skinu

Właśnie jest taki problem, że nie mam tego folderu. Sprawdziłem URL tego obrazka i wyszedł mi FTP, lecz w FTP nie ma takiego folderu. Animate mam, lecz nie ma tam eco_images.

@DawPi. Nie chcesz nie pomagaj, jak widać są normalni ludzie...  :acaw: 

Opublikowano (edytowane)

Po kolei...

1. Otwórz folder z modyfikacją ibEconomy (oryginalną wersją angielską z MP)

2. Otwórz folder upload, a następnie przejdź do public/style_images/master

3. Znajdź w nim folder eco_images

4. Wgraj go na swój serwer FTP.

Innej metody na to nie ma. Poza tym

Daj adres forum.

Po co wam adres ? Nie podaję przed premierą :acaw:

@Edit. A ibeconomy mam od razu spolszczone i nie ma tam folderu Upload.

Edytowane przez Misztela
Opublikowano

Już wszystko rozwiązałem.

Właśnie po to. Bo nie wiesz o czym my piszemy, nie rozumiesz tego po prostu, a starasz się tutaj tworzyć jakieś teorie. Prosty link załatwi sprawę, ale skoro nie.....

Ps. Wiem o co wam chodziło :) Nie to nie nulled :*

• Manager
Opublikowano

G*wno wiesz za przeproszeniem. :)

Chcieliśmy sprawdzić jak nazywa się folder z grafikami Twojego skina i Cię poinstruować już trzeci raz w tym temacie (tak wiem, na początku trudno się wszystko ogarnia), byś przerzucił eco_images/ z folderu master/ właśnie do tego folderu..

No, ale Ty wiesz lepiej, lol.

• Lubię to 4

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.