Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Muzyka na stronie głównej forum

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Macsch15,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam tą modyfikację i działa tylko na profilach. Jak mogę ją przerobić, aby była również na stronie głównej? Najlepiej jakby to było coś takiego, że posiadam tylko mini panelik, w którym mogę (jako użytkownik) tylko zatrzymać utwór, który wrzucił administrator.

Gość lolmol100
Opublikowano

Dodajesz np radio z discostrefe powiedżmy, potem kod wklejasz w globaltemaplate

Szukasz : </body> i tam wklejasz i Zapisujesz

Gość ratosluaf
Opublikowano (edytowane)

<audio controls autoplay loop id="dzwiek" style="position: absolute;bottom: 0;left:50%;">
  <source src="link.mp3" type="audio/mpeg">
</audio>
<script>
myVid=document.getElementById("dzwiek");
myVid.volume=0.2;
</script> 

Kompleksowe rozwiązanie. Będzie się wyświetlać wyśrodkowany pasek na dole strony, będzie grało z głośnością 20%.

Kurde, w kodzie ipb ucina jeszcze w stylach "margin - left: -150px;"

Edytowane przez DawPi
Opublikowano

Mam jeszcze dodatkowe pytanie. Da się zrobić coś takiego, żeby muzyka leciała tylko na stronie głównej forum. Ponawiam również pytania na temat rozmieszczenia. Czy da się umieścić ten panelik na samej górze forum?

• Rozwiązanie
Opublikowano

Zamień:

<audio controls autoplay loop id="dzwiek" style="position: absolute;bottom: 0;left:50%;">

Na:

<audio controls autoplay loop id="dzwiek" style="position: absolute;top: 0;left:50%;">

Następnie tylko na stronie głównej, obejmujesz ten kod:

<if test="!$this->request['module']">
</if>
Gość ratosluaf
Opublikowano

A nie łatwiej po prostu dodać kod do boardIndexTemplate?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.