Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

google analytics- nie dziala

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Prizmo,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przeglądając kod źródłowy strony głównej forum (jako gość) widzisz ten kod?

gdzie mam go niby widzieć? 

Ile czasu czekałeś na to by go "zobaczył"

jak od razu to zapomnij

Często bywa przy nowych stronach ze do 24h dopiero dodaje

ok, zatem poczekam.

Edytowane przez Django
Opublikowano

W podstawówce także uczą co to jest pytanie retoryczne.

Chyba oczywistym faktem jest, że skoro kod dałem do globalTemplate + do miejsca które przewiduje dla niego IPB to znajduje się na stronie głównej.

Napisałem to, ponieważ Twoja odpowiedź nie jest zgodna z tematem.

Mój problem leży w tym, że google nie widzi kodu który znajduje się na stronie głównej - myślę że teraz sprecyzowałem to wystarczająco.

Opublikowano

Fakt, znowu źle napisałem.

Sprecyzuję.

Możliwe, że google widzi kod na mojej stronie, jednak perfidnie stara się mnie oszukać twierdząc, że go nie ma;/

yhym

Ps. doczytałem co nieco i jest tak jak napisał Prizmo, czasami należy poczekać - tak więc czekam.
Opublikowano

Nie wiem co za kod tam wstawiłeś ale dla mnie to nie wygląda jak kod z GA

pre_1389944063__mcwdrn.jpg

Kod z GA

<script type="text/javascript">

var _gaq = _gaq || [];
  _gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxxxxx-x']);
  _gaq.push(['_trackPageview']);

(function() {
    var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
    ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
    var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
  })();

</script>
Opublikowano

Jak najbardziej kod GA, tylko ten 'nowy', asynchroniczny. Taki mam i działa ;). Ba, nawet funkcja 'Real Time' wtedy (chyba) jest i można sobie w miarę na bieżąco podglądać :D.

Na stronie kod jest, w obu stylach, więc winno działać - może masz jakieś specyficzne ustawienia dla botów przeglądarek?

Pobierz stronę jako Google Bot przez Google Webmaster Tools i sprawdź czy uprawnień/ustawień nie skopałeś...

Opublikowano

Jak najbardziej kod GA, tylko ten 'nowy', asynchroniczny. Taki mam i działa ;). Ba, nawet funkcja 'Real Time' wtedy (chyba) jest i można sobie w miarę na bieżąco podglądać :D.

Sorry za offtop, ale to jest po tym przejściu na Universal Analytics?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.