Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poszukuję pomysłów w jaki sposób mogę zachęcić (lub nawet zmusić) użytkowników do poprawnego tytułowania nowych tematów. Niesttey, na moim forum komputerowych niemal plagą są tematy o tytule "pomocy" czy "problem".

Pomyślałem że pod polem do wpisania tytułu można umieścić jakiś dodatkowy tekst w stylu "Tytuł oraz opis tematu powinien jednoznacznie określać treść wątku. Nie może to być np. „Pomocy” lub „Problem”" (na wzór informacji "(Opcjonalne)" która znajduje się pod polem do opisu tematu.

Co o tym myślicie? Będzie to miało wpływ na tytuły nowych tematów? No i najważniejsze - jak to zrobić? :)

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano

To nie chodzi o to aby karać. Ważny aby zapobiegać takim sytuacjom.

Czy ktoś ma jakiś pomysł w jaki sposób wstawić ten tekst o którym wspomniałem wyżej?

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano

u mnie na forum stosuję system klamer. ... Dobrze jest na poczatku przy samej rejestracji zaznaczyć w odpowiedni sposób, że wymaga się odpowiedniego nazywania.. a dodatkowo doinstalować system autoPW podczas 1. rejestracji, w którym zamiescisz info o poprawnym nazewnictwie i karach. ..

Troszkę to poprawki błędy, ale lenistwo w naszym kraju rządzi i generalnie tak czy siak będą ludzie pisali po swojemu.

Opublikowano

Problem znany chyba na wszystkich forach technicznych. :)

Żadne tłumaczenia ani straszaki nie pomogą, nie ma rady! Jedynym sposobem wydaje się być wprowadzenie w miejsce tytułu ramek z polami w których tylko wypełnia się pola.

Np: rodzaj, marka, typ, itp :)

• Manager
Opublikowano

Wg mnie można by od biedy napisać modyfikację zliczającą ilość słów w tytule oraz sprawdzającą z podaną listą słów 'pustych' jak "pomocy, problem, pytanie" i jeśli np. tytuł ma trzy wyrazy, a w tym to słowo to ma nie dopuścić do napisania tematu aż do poprawienia tego. Myślę, że mógłbym spróbować - kwestia czy taki mod znajdzie uznanie w waszych oczach. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

DawPi, na razie wystarczy wskazówka co należy zrobić aby dodać nowy komunikat po każdym polem do tytułowania nowego tematu :)

• Manager
Opublikowano

Przejdź do:

ACP > Wygląd > Look & Feel > Manage Skin Sets & Templates > ( wybór skina ) > Zarządzaj szablonami i CSS-em > Widok postu >> postFormTemplate

Znajdź i edytuj:

<li class='field'>
			<label for='topic_title'>{$this->lang->words['topic_title']}</label>
			<input id='topic_title' class='input_text' type="text" size="50" maxlength="{$this->settings['topic_title_max_len']}" name="TopicTitle" value="{$formData['topicTitle']}" tabindex="0" />
		</li>

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.