Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj napisał do mnie użytkownik, który nie może zalogować się na forum (komunikat "nie masz uprawnień do tego"). Wpisałem więc w ACP jego adres e-mail i wyszukiwarka znalazła... trzech takich samych użytkowników:

9O0iXJ8.png

Zerknąłem również na ACP > Użytkownicy  >  Przeglądanie listy użytkowników, a tam coś takiego:

DtDTJQX.png

Jaka może być przyczyna tego, że z jednego użytkownika robi się trzech (nie dotyczy to każdego użytkownika)? W jaki sposób sprawdzić ile jest takich duplikatów?

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano

Sprawdź w trybie bezpiecznym, idę o zakład że jakaś modyfikacja powoduje problemy. Ja tak miałem np. po instalacji hooka od Pavulona przydzielającego botom grupę użytkownika...

Opublikowano

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

• Manager
Opublikowano

Spróbuj jednego edytować i zapisać - pojawi się monit jakiś? Albo edytuj e-mail i zapisz - pojawia się info, że mail jest już używany?

Jakie metody rejestracji masz włączone na forum? Forum zaktualizowane do 3.4.7?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

W ACP jednemu z tych użytkowników edytowałem adres e-mail (dopisałem jedną cyfrę). Zmiana poszła bez problemu, bo w sumie takiego maila nie ma w bazie. Gdy następnie chciałem to samo zrobić z kolejną "kopią" tego użytkownika (również dopisać cyfrę 1 w adresie e-mail), to pojawił się komunikat "Błąd systemu. Istnieje już taki adres e-mail w naszej bazie. Proszę wybrać inny". Nie wybrałem innego, został e-mail "oryginalny". Na trzeciej kopii użytkownika w ACP kliknałem edytuj przy adresie e-mail, ale nie wprowadziłem żadnych mian i kliknąłem zapisz. Zapisało bez problemów, ale to trochę dziwne, bo druga kopia użytkownika ma taki sam adres e-mail co trzecia kopia, więc powinno krzyczeć na czerwono.

Forum w najnowszej wersji, czyli 3.4.7. Jeżeli chodzi o metody rejestracji, to zapomniałem gdzie to można sprawdzić w ACP, ale pamiętam, że jak ostatnio to sprawdzałem, to dostępna była tylko zwykła rejestracja, za pomocą facebooka czy twittera było wyłączone.

Opublikowano

Napisałem do supportu. Odpisali w stylu "u mnie działa", tzn. ktoś z supportu zarejestrował się u mnie na forum i sprawdził, że zostało utworzone tylko jedno konto, więc problemu nie ma.

Czy ktoś ma pomysł w jaki sposób sprawdzić ile w bazie danych jest takich kont - duplikatów (taki sam logi, e-mail)?