Skocz do zawartości

Hosting dHosting.pl - 10% rabat!

SmQ

Błąd wklejania obrazków - x2

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mamy problem na naszym forum audiostereo.pl z wklejaniem obrazków ze schowka. Problem co ciekawe występuje jedynie pod firefoxem. Jeśli użytkownik skopiuje jakiś obrazek, który pojawił się wcześniej na stronie i wklei go następnie do edytora, to wkleją się on zdublowany. Ktoś ma pojęcie co to może być?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sprawdziłem właśnie u Was na forum i... tutaj błąd nie wystąpił. Więc wygląda, że to u nas coś jest naknocone ;/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tylko pod firefoxem jak napisałem. Niestety nie mam domyślnej skórki, gdzie mogę ją pobrać? Tzn. mamy niby defualtową, ale jednak kilka drobnych zmian tam było.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Swoją drogą, to domyślna skórka by się przydała do testowania takich rzeczy. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie usunąłem, tylko dodaliśmy tam swoje reklamy, parę innych tego typu rzeczy, które muszą mieć użytkownicy. Teoretycznie nie są to wielkie zmiany, ale chciałbym mieć pewność sprawdzając pod totalnie czystą.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Domyślny wygląd możesz wywołać przez przycisk Dodaj styl i Utwórz nowy styl.

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

O dziękuję, to jest cenna uwaga.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Co ciekawe błąd występuje nawet na tej defaultowej skórce u nas:

defualt firefox.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Za to pod Operą patrzę, że pojawia się błąd dodawania obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Udało się znaleźć rozwiązanie - w edytorze mamy wymuszony Plain Text i to powoduje błąd pod firefoxem. Niestety zmiana tego ustawienia nie jest rozwiązanie, bo nie chcemy aby trolle wklejały jakieś dziwne rzeczy  do edytora. Oprócz tego przy zmianie ustawienia przy wklejaniu posta kopiuje się on z szarym tłem.

grey.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.