Skocz do zawartości

Pełny edytor - błąd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie działa mi pełny edytor :) o ile mniejszy działa normalnie, pełny - nie. nie działa żaden guzik czyli pogrubianie aż do wstaw media. Nie wiem czy działało wcześniej ale wgrałem pliki langa na serwer od spannera i mam zonka, ale nie wiem czy to moze być powodem.

IE daje taki bład:

Szczegóły błędu na stronie sieci Web

Agent użytkownika: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; InfoPath.2; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; OfficeLiveConnector.1.4; OfficeLivePatch.1.3)

Sygnatura czasowa: Thu, 24 Sep 2009 10:08:34 UTC

Wiadomość: 'down(...)' jest pusty lub nie jest obiektem

Wiersz: 1067

Znak: 186

Kod: 0

Identyfikator URI: http://beta.symbianforum.pl/public/min/index.php?charset=iso-8859-2&f=public/js/ipb.js,public/js/ips.quickpm.js,public/js/ips.post.js,public/js/ips.poll.js,public/js/ips.topic.js,public/js/ips.attach.js,public/js/ips.editor.js,cache/lang_cache/4/ipb.lang.js

A skin taki

Nie można wyświetlić strony XML

Nie można przeglądać wejścia XML przy użyciu arkusza stylów XSL. Popraw błąd, a następnie kliknij przycisk Odśwież lub spróbuj ponownie później.

--------------------------------------------------------------------------------

Znaleziono nieprawidłowy znak w zawartości tekstowej. Błąd podczas przetwarzania zasobu 'http://beta.symbianforum.pl/'. Wi...

<name>REGULAMIN, FAQ, WA

Pozatym instalowałem rózne skiny i czasami wchodząc na forum pokazuje drzewo xml z jakimis komunikatami. Jak dopisz /index.php jest ok.

Edytowane przez MotyF
Opublikowano (edytowane)

Dodałem to o czym pisze IPS, że doda w 3.0.4 i dalej nie działa.

Pozatym instalowałem rózne skiny i czasami wchodząc na forum pokazuje drzewo xml z jakimis komunikatami. Jak dopisz /index.php jest ok.

to nadal tak działa :)

Edytowane przez MotyF
Opublikowano

A gdzie znajduje się ten ips.topic.js ?

forum/public/js
Opublikowano

Czyli linię 268:

reason.value = $('post_edit_reason').value;

zamieniamy na:

var e = $('post_edit_reason');

reason.value = e ? e.value : '';

?

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano

Tak, lub zamieniamy na

reason.value = ( $('post_edit_reason') ) ? $('post_edit_reason').value : '';

tak z IPSu piszą, że zrobią w 3.0.4

Opublikowano

Zrobiłem chyba wszystko zgodnie z instrukcją ale pełna edycja dla usera nadal nie działa :)

Czy komuś udało się to naprawić?

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano

A jako admin jak odpalisz pełny edytor działa Ci on dobrze?

Opublikowano

Po 100 razach CTRL+F5 i na 3 rożnych lapkach powinno zadziała chyba.